Mitä haluaisit harrastaa? Paimio opisto kyselee sitä Sauvon kirjastolla

0

Paimion kansalaisopisto jalkautuu ensi viikolla Sauvon kirjastolle kyselemään, mitä ihmiset opistolta odottavat ja toivovat. Keskusteluilta Sauvon kirjastossa on 19.4. klo 17.30 lähtien.
Rehtori Satu Lehtisalo-Toivonen kertoo, että juuri lyhytkursseja on mietittävänä.
– Pääsääntöisesti koko vuoden kestävät kurssimme jatkuvat. Kielissä ja liikunnassa teemme myös yhteistyötä muiden opistojen kanssa tarjoamalla yhteisiä kielten ja liikunnan etä- tai hybridikursseja. Hybridikurssilla voi olla joko läsnä tai osallistua etänä. Nämä ovat viime vuosina kasvattaneet suosiota.
Uutena Paimio opistossa on myös osaamisperusteisia kursseja, joista on mahdollista saada opintopisteitä. Opintopisteistä voi olla etua työnhaussa tai niitä voi saada hyväksiluettua tutkintotavoitteisissa koulutuksissa.
– Meillä on mahdollisuus saada opintopisteitä mm. italian ja espanjan alkeista, aivoterveyden perusteista, kuvataiteista sekä keramiikasta.
Syksyn uusia kursseja on ainakin mm. Opi suomea käsitöiden parissa – Learn Finnish with crafting, villasukan salaisuudet, kirjansidonta, kalastuskurssi, letitellen – perusleteistä lettikampauksiin, riippukeinuvaellus Teijon kansallispuistossa, frisbeegolf tutuksi ja hyvän olot luontoretket.
Opiston toimialueena ovat Paimion ja Sauvon kunnat, mutta opiskelijoiksi ovat tervetulleita kaikki kotikunnasta riippumatta.

Tässä juttu toimittajan omakohtaisista kokemuksista keramiikan lyhytkurssilta.

https://www.kuntsari.fi/2023/04/laita-kadet-saveen-ja-ala-tyostaa-mieli-lepaa/