Nyt jo Katsomossa, ja maanantaina telkussa:Kuokkavieras Kataja vieraili Sauvossa

0
Janne Kataja ojensi Kuokkavieras Kataja -kyltin Jaana Kalasniemelle. Kuva on kuvakaappaus MTV3:n ohjelmasta.

SAUVO

MTV3-kanavalla pyörivä Janne Katajan luotsaama Kuokkavieras Kataja -ohjelma vieraili viime kesänä Sauvossa. Sauvo-jakso nähdään televisiossa maanantaina 10.4. ja MTV3 Katsomossa se on katsottavissa jo nyt ja ohjelman tietojen mukaan viiden seuraavan vuoden ajan.

Ohjelman idea on, että Kataja seurueineen, johon kuuluu kamera- ja äänimies, tutustuu paikkakuntaan 42 tunnin ajan ilman rahaa – näin selvitetään kunkin paikkakunnan vieraanvaraisuutta. 

Ohjelman konseptiin kuuluu, että lopuksi Kataja tapaa kunnanjohtajan, jolle hän ojentaa Kuokkavieras Kataja -kyltin kiinnitettäväksi esimerkiksi kunnantalon seinään. 

Koska Sauvossa kunnantalo on remontissa, löytää Kataja paikalta vain lautakasan ja siivoojana toimivan Jaana Kalasniemen , jolle hän ojentaa kyltin.

Millainen tapaaminen Katajan kanssa oli Jaana Kalasniemi?

– Se tuli ihan yllätyksenä kun nähtiin heidät kävelemässä Museonmäkeä. He kyselivät ensin työnjohtajaa, joka on siis Huuhkan Pertti, mutta sanoimme, ettei hän täällä ole, kyllä me osaamme töitä tehdä ilman johtajaakin. He toivat meille munkkipussin ja kyselivät, että mihin kyltin voisi laittaa. En minä uskaltanut antaa lupaa laittaa sitä mihinkään oveen tai ikkunaan, niin päädyttiin laittamaan se opastuskylttiin. Siellä se on edelleen. 

Kalasniemi kertoo, ettei heillä ollut vaitiolovelvollisuutta ohjelman suhteen.

– Ainoastaan nimi piti laittaa paperiin, että kuvatun saa näyttää televisiossa. En ole itsekään nänhyt ohjelmaa etukäteen, ihan vasta sen Katsomosta katsoin, Kalasniemi kertoo.

Sauvossa Kataja seurueineen vieraili muun muassa kirkossa, tapasi taiteilija Kati Mikolan, pesi paikallisen rouvan mattoja Sauvon uudella matonpesupaikalla, kävi Sauvon kesäteatterissa, Martta-yhdistyksen kokouksessa ja yöpyi kahdella eri yksityismökillä.