Pääsiäisen jälkeen uudenlaista improteatteria Paimion kirjastossa: Miami Vista estradilla

0
Mira Lattu ja Merita Seppälä.

Pääsiäisen jälkeen tiistaina 11.4. Paimion kirjastossa on poikkeuksellinen teatterihetki. Improvisaatioduo Pahat Mahat Perniöstä kohtaavat paimiolaisen duon Ohukaisen ja Paksunaisen.

Maksuton teatterihetki tuo Paimion kirjastoon improvisaatioteatterina esityksen, joka kantaa nimeä Miami Vista. Kyse on leikkimielisestä impromittelystä, jossa vastakkain ovat Paimion teatterista tutut Merita Seppälä ja Mira Lattu sekä perniöläiset teatteriaktiivit Otso Lapila ja Kimmo Lehto.

Pahat Mahat (Lapila ja Lehto) Perniöstä ovat  järjestäneet Salon seudulla jo muutamia vastaavalla idealla olevia improvisaatioiltamia, syksyllä Perniön Kunnantalon Cafe 39:ssä ja helmikuussa ravintola Terhossa Mathildedalissa. Nyt iltamasetti rakennetaan yhdessä paimiolaisten Ohukainen ja Paksunainen (Seppälä ja Lattu) kanssa.

Paimion kirjasto valikoitui esiintymispaikaksi kirjastovirkailija Tom Sjöstrandin aloitteesta. Sjöstrand otti yhteyttä Pahoihin Mahoihin ja kyseli esiintymismahdollisuutta. Pahat Mahat eivät voineet vastustaa houkutusta ja keikka sovittiin samointein.

Paimion kirjastossa on ennenkin oltu ennakkoluulottomia järjestettävien tapahtumien suhteen.

– Tietääkseni tämänkaltaista improvisaatioteatteria ei olla liiemmin muissa kirjastoissa järjestetty, joten tämä improvisaatioiltama Miami Vista on siinä mielessä jopa uniikki, Sjöstrand sanoo tapahtuman tiedotteessa.

Paimion pari löytyi Salon kautta

Ohukainen ja Paksunainen duon Merita Seppälä sai yhteydenoton Pahojen Mahojen Kimmo Lehdolta. Heitä yhdisti Salon Teatterin näytelmä Macbeth, jota kautta he olivat tutustuneet. Lehto otti yhteyttä Seppälään, eikä hän sitä kauaa miettinyt.

– Emme ole Miran kanssa pahemmin improa tehneet, mutta ei se meitä haittaa. Meillä on ollut useita vuosia mielessä tehdä tämän Ohukainen ja Paksunainen nimen alla esityksiä, joten tämä tuli jopa hieman puolivahingossa tähän väliin sopivaksi, Seppälä kertoo.

Mira Lattu odottaa keikkaa innoissaan.

– Ensimmäisen yhteisen harjoituksen jälkeen homma tuntui toimivan todella kivasti, joten luvassa on hauska iltama, Lattu sanoo.

Kunnanrajat ylittävä Paimio vastaan Perniö mittelö, Miami Vista -improvisaatioiltama Paimion Kirjastossa (Vistantie 18, Paimio) 11.4.2023 klo 17.30. Tapahtuman kesto on noin tunti. Tapahtumaan on vapaa pääsy.