PaiHan miesten minimitavoite: vähintään kaksi joukkuetta taakse – ”Luottamus ja usko pärjäämiseen on kasvanut viimeisen runsaan kuukauden aikana”

0
Petar Obradovic (vas.), Maisa Ikäheimonen, Severi Seikkula, Aaro Hällfors, Fredrik Kuokkanen, Juho Koivunen, Meira Armanto ja Kari Löytönen tavoittelevat onnistumisia Kolmosen tasolla - niin naisissa kuin miehissä - pian alkavalla jalkapallokaudella.

Paimio

Paimion Hakan miesten edustusjoukkue lähtee Kolmosen kauteen yhtä hankalista lähtökohdista kuin vuosi sitten. Pelaajarinki on kapea, joskin viime kevääseen verrattuna nyt yhtä Kolmosen kautta kokeneempi.

– Jos täytyy antaa rehellinen vastaus, niin tilanne on aika lailla samanlainen kuin viime vuonna. Pelaajia ei ole kovin paljon, mutta toisaalta ne nuoret pojat jotka ovat tässä mukana, ovat sitä täydellä sydämellä. Kentällä nähdään taas varmasti kaikkensa antava ja suurelta osin paimiolainen ryhmä, lupaa Petar Obradovic, joka on edustusjoukkueen päävalmentajaroolin lisäksi myös koko seuran valmennuspäällikkö.

PaiHan viime kausi alkoi neljällä tappiolla, mutta sen jälkeen joukkue keräsi 18 ottelustaan 26 pistettä sijoittui 12 joukkueen sarjassa kahdeksanneksi. Nyt pistetili halutaan avata heti ensimmäisestä ottelusta tänään perjantaina Salossa Wilppaan vieraana, joskin kokonaisuutena viime kauden toisinto olisi ihan hyvä “torjuntavoitto”.

– Sarjapaikan säilyttäminen Kolmosen tasolla on tärkein tavoite. Mielestäni se on tärkeää siksikin, että meillä on kasvamassa nuoria omia kasvatteja miesten tasolle, mutta he tarvitsevat vielä pari vuotta aikaa ennen isoa vastuuta. Hyville nuorille pelaajille Kolmonen on sopivan tavoitteellinen ja vaativa taso, Obradovic tuumii.

Oma pelitapa pitää

PaiHan viime kauden runkopelaajista Fredrik Kuokkanen kantaa edelleen kapteenin nauhaa, jonka lisäksi keskikentällä sarjan eliittipelaajiin noussut Juho Koivunen tahdittaa joukkueen hyökkäämistä myös alkavalla kaudella.

Nuoriso-osastolta läpimurtoa odotetaan erityisesti 17-vuotiaalta Aaro Hällforsilta, joskin saman ikäinen Severi Seikkula voi myös tavoitella avauskokoonpanon paikkaa jo alkavalla kaudella.

– Siinä mielessä tilanne on nyt erilainen kuin vuosi sitten, että nyt tietää jo vähän, mitä on luvassa. Vastustajat tulevat aika kovaa tilanteisiin, ja peli on huomattavasti fyysisempää kuin junioreissa. Mutta siihen tottuu, Seikkula sanoo.

PaiHa pyrkii pelaamaan yksinkertaista ja rohkeaa jalkapalloa, ja ennen kaikkea omaa peliään vastustajasta riippumatta.

– Samalla tavalla lähdemme pelaamaan, oli vastassa mikä tahansa joukkue. Rohkeutta pitää olla, Hällfors painottaa.

Jo 11:nnen kautensa edustuksesta aloittava konkari Kuokkanen uskoo, että nuori joukkue on valmiina ottamaan askeleen eteenpäin viime kaudesta.

– Vielä tammikuussa tilanne ei näyttänyt hyvältä, mutta luottamus ja usko pärjäämiseen on kasvanut viimeisen runsaan kuukauden aikana selvästi. Meillä on muutama kokeneempi pelaaja ja useita nuoria nälkäisiä kavereita, jotka haluavat kehittyä vielä paljon. Se antaa hyvät lähtökohdat tähän kauteen ja Kolmosessa säilymiseen, Kuokkanen uskoo.

Hyvä kenraali – millainen ensi-ilta?

Wilpas-ottelun jälkeen PaiHa kohtaa ensi viikon kotiavauksessaan perjantaina TPS Akatemian, jonka joukkue voitti viimeisessä harjoituspelissään 1–0. Se tulos antoi uskoa koko joukkueelle kauden alla.

– Siitä tulee varmasti hyvä peli, kaksi nuorta ja pelaavaa joukkuetta vastakkain, Obradovic ennakoi.

Joukkueessa odotellaan myös innokkaasti sitä, että Paimion Urheilupuiston uusittu nurmikenttä kestää sekä harjoittelun että pelaamisen. Sekä valmennuksen että pelaajien toiveissa on, että sarjaotteluita päästäisiin pelaamaan ylänurmelle viimeistään siinä vaiheessa, kun toinen sarjakierros heinäkuun lopussa starttaa.

– Toivotaan, että kentän kunto kohenee kevään aikana vauhdilla ja pääsisimme hyvissä ajoin kesällä treenaamaan nurmelle. Totuus on, että ennen ensimmäistä sarjapeliä tarvitsemme ainakin 2–3 viikkoa harjoitusaikaa kentällä. Jalkapallo on kuitenkin ihan erilaista oikealla nurmella kuin keinonurmella, Obradovic muistuttaa.

Miesten Kolmonen 2022

Joukkueet

 • Åbo IFK (Turku)
 • Wilpas (Salo)
 • VG-62 (Naantali)
 • TPS Akatemia (Turku)
 • TPK (Turku)
 • Peimari United (Paimio-Sauvo)
 • PaiHa (Paimio)
 • MuSa (Pori)
 • MaPS (Masku)
 • KaaPo (Kaarina)
 • FC Åland (Ahvenanmaa)
 • FC Inter 2 (Turku)

Näin pelataan

 • Pelataan kaksi kierrosta, yhteensä 22 ottelua.
 • Lohkon voittaja nousee suoraan Kakkoseen kaudeksi 2024.
 • Kaksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta putoaa Neloseen kaudeksi 2024.

Naisten Kolmonen 2022

Joukkueet

 • TuTo (Turku)
 • Tampere United
 • TPS/2 (Turku)
 • PaiHa (Paimio)
 • Pargas IF (Parainen)
 • LiePa (Lieto)
 • LeKi-futis (Lempäälä)
 • IFK Mariehamn (Maarianhamina)
 • HJS (Hämeenlinna)
 • FC Nokia

Näin pelataan

Pelataan kaksi kierrosta, yhteensä 18 ottelua.

Lohkon voittaja nousee Kakkoseen, kaksi viimeistä putoaa Neloseen.

PaiHan naiset tähtäävät kärjen tuntumaan

PaiHan naisten edustusjoukkueen tilanne on siinä mielessä hyvin erilainen kuin miehillä, että pelaajaringin leveydestä menestyminen ei ainakaan jää kiinni. Joukkueen päävalmentaja Kari Löytönen laskee, että joukkueen ringissä on kaikkiaan 22 pelaajaa, mutta tarvittaessa lisäjalkoja voidaan joukkueen mukaan nostaa myös b-junioreista.

– Kaikkiaan puhutaan sellaisesta runsaan 40 pelaajan ryhmästä, joka harjoittelee yhdessä, ja josta koostetaan kolme eri joukkuetta: Kolmosessa pelaava edustus, Nelosessa pelaava Akatemia ja sitten myös b-juniorit. Näin saadaan kaikille laadukkaita harjoituksia ja jokainen pelaaja pääsee myös pelaamaan omalla parhaalla tasollaan, Löytönen sanoo.

Rohkeaa jalkapalloa

Joukkueen pitkäaikainen luottopelaaja Meira Armanto näkee, että viime kaudella sarjassa neljänneksi yltäneelle PaiHalle hyvä tavoite on selvityä vähintään kuuden parhaan joukkoon tälläkin kaudella. Suurimmat ennakkosuosikit lienevät Tampere United ja Pargas IF.

– Niiden takana on varmasti tasaista, ja siinä porukassa toivottavasti PaiHakin on ihan kärkipäässä. Tavoitteena on pelata rohkeasti niin pallollisesti kuin pallottomana. Siihen meillä on kyllä hyvät edellytykset ihan kaikkia sarjan joukkueita vastaan, Armanto uskoo.

PaiHa on siinä mielessä jalkapalloilullinen kummajainen Varsinais-Suomessa, että seurassa on aikuisten tasolle tyrkyllä selvästi enemmän tyttö- kuin poikapelaajia. Yksi toimivan junioriputken läpikäynyt edustusjoukkueen pelaaja on paimiolainen Maisa Ikäheimonen.

– Varmaan se on seuran vahvuus, että jokainen pääsee sitten aikuistasolla pelaamaan sopivalla tasolla, kiitos tiiviin yhteistyön Akatemiajoukkueen kanssa. Muilla paikkakunnilla hyppy b-junioreista aikuisten peleihin voi olla turhankin iso, ja sitten harrastaminen jää, Ikäheimonen tuumii.

PaiHan kauden avauspeli LiePaa vastaan pelataan perjantaina 27. huhtikuuta. Kotiavaus on vuorossa runsas viikko myöhemmin sunnuntaina 7. toukokuuta. Tuolloin Paimioon Hakaa vastaan saapuu LeKi-futis Lempäälästä.