Paimion Urheilijat mielii kuntalaisaloitteessa sisäliikuntahalliin lisätiloja – ”Meidän näkemyksemme mukaan nykyistä suunnitelmaa ei tarvitsisi edes paljoa viilata”

0
Ari Haapanen ja muut Paimion Urheilijoiden jäsenet toivovat, että nykyisen Urheilupuiston pururadan paikalla on muutaman vuoden päästä monitoimihalli, joka palvelee palloilulajien lisäksi myös yleisurheilijoita.

PAIMIO

Paimion Urheilijat on tehnyt kuntalaisaloitteen, jossa Paimioon suunnitteilla olevasta sisäliikuntahallista halutaan sittenkin monitoimihalli. Muutostoiveina on, että hankesuunnitelmassa hallin toiseen kerrokseen sijoitettu juoksurata siirtyisikin ensimmäiseen kerrokseen pelikentän välittömään läheisyyteen, jonka lisäksi pelikentän päätyyn tehtäisiin suorituspaikat sekä heitto- että hyppylajien harjoitteluun. Käytännössä se tarkoittaisi, että hallin seinää tulisi siirtää 3–4 metriä etelään, jolloin vaadittava lisätila syntyisi.

– Ehkä olemme olleet vähän jälkijunassa asian kanssa, mutta koitamme nyt vaikuttaa vielä hallin suunnitteluun, kun se on mahdollista. Meillä on kolmisenkymmentä aktiivista yleisurheilun harrastajaa, jotka ansaitsisivat tilat, joissa harjoitella myös talvikaudella. Kyllä me olemme sillä kannalla, että jos halli tehdään, kannattaa se tehdä mahdollisimman montaa lajia palvelevaksi, tuumii aloitteen viime viikolla Paimion kaupungille lähettänyt PU:n puheenjohtaja Ari Haapanen .

Palloiluhalli vai monitoimihalli?


Kuntalaisaloitteessa todetaan, että nykyisen kaltaisella suunnittelulla hallista tulisi monitoimihallin sijaan palloiluhalli. Siinä myös muistutetaan, ettei Paimiossa liikuntasaleissa tapahtuva talviajan harjoittelu mahdollista yhdenkään yleisurheilulajin lajinomaista harjoittelua, vain oheisharjoittelua.

– Hyvässä hengessä tätä asiaa koitetaan viedä läpi ja nostaa vielä keskusteluun. Meidän näkemyksemme mukaan nykyistä suunnitelmaa ei tarvitsisi edes paljoa viilata, jotta yleisurheilukin tulisi huomioiduksi, Haapanen muistuttaa.

Hänen mukaansa esimerkkiä hallin suunnittelussa kannattaisi ottaa Nousiaisiin pari vuotta sitten kohonneen Nouste-areenan sijaan Vehmaalta tai Naantalista.

– Vehmaalla asia on jo ratkaistu sijoittamalla halliin juoksuratojen toiseen päähän pituushyppypaikka ja toiseen heittohäkki. Myös Naantaliin ollaan tekemässä hallia, jossa yleisurheilun harjoittelu on huomioitu, Haapanen kertaa.

Nykyisen hallisuunnitelman muovaaminen ja aiempaa suuremman hallin rakentaminen maksaisi, varovaisenkin arvioin mukaan useita satoja tuhansia euroja, jopa puoli miljoonaa ekstraa. PU:ssa hintalappu nähdään kuitenkin kohtuullisena, kun otetaan huomioon pitkän aikavälin hyöty.

– Me Paimion Urheilijoissa näemme, että hallin tulee palvella paimiolaisia useita kymmeniä vuosia eteenpäin. Tilojen monipuolisuus ja useiden käyttäjäryhmien huomioiminen on mielestämme paitsi välttämätöntä, myös hyvää ja vastuullista päätöksentekoa ja verorahojen käyttöä, aloitteessa mainitaan.

Aloite on toimitettu Paimion kaupungille teknisen lautakunnan käsiteltäväksi 6. huhtikuuta.