Peimari vahvistuneena pelaamaan kärkisijoista – ”Voimme odottaa ihan mitä tahansa”

0
Aki Varjonen (kesk.) lähtee jo kymmenenteen kauteensa Peimari Unitedin keskikentän moottorina. Hänen aisaparinaan peliä organisoi Veikkausliigassakin pelannut Alim Moundi (oik.). Porugalilaislaituri Danny oli tuttu näky joukkueen riveissä jo viime kaudella.

PAIMIO-SAUVO

JALKAPALLO Peimari Unitedin miesten edustusjoukkueen lähtökohdat kauteen ovat hyvin erilaiset kuin vuosi sitten. Jos silloin kentälle asteli lähes kokonaan uudistunut joukkue, on ryhmä pysynyt viime syksystä kasassa nyt selvästi paremmin. Ja ne muutokset mitä ryhmään on tullut, ovat olleet ainakin paperilla sarjatasoon nähden kovan luokan vahvistuksia.

Näistä nimekkäimpinä pitkän uran Veikkausliigassa tehneet puolustaja Sami Rähmönen ja laitahyökkääjä Solomon Duah .

– Sami ja Solomon tuovat tarvittavaa kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta, jota tarvitsemme mieliäksemme itse myös sinne. En voi olla kuin iloinen, että saimme heidät mukaan tähän projektiin, Peimarin päävalmentaja, portugalilainen Marco Santos sanoo.

Muilta osin joukkueen perusrunko on pitkälti sama kuin viime syksynä lähes voitosta voittoon kulkeneessa ryhmässä. 17 maalia viimeistellyt Pedro Diniz jatkaa, kuten myös keskikentän tukipilarit Alim Moundi ja Aki Varjonen . Myös maalivahti Diego Bhento on tuttu näky viime syksyltä.

– Vielä ei ole kovin montaa viikkoa ehditty treenata yhdessä, mutta on tässä kieltämättä hyvät ainekset kasassa. Nyt voi sanoa, että laatua löytyy ihan jokaiselle pelipaikalle. Kyllä meidän tällä ryhmällä pitääkin tavoitella nousua, iloitsee jo kymmenettä kauttaan edustuksessa starttaava Varjonen.

Kovat heti piipussa – ja vastassa


Aikataulu voikin olla Peimarin haaste ainakin kevään ensimmäisillä kierroksilla. Joukkue aloitti treenaamisen koko porukalla vasta maaliskuun alkupuolella, ja ensimmäisenä ryhmä kohtaa heti yhden suurimmista ennakkosuosikeista: FC Inter 2:n.

– Se on totta, että aikataulu luo meille omat haasteemme. Uskon silti, että olemme valmiita kun sarjakausi alkaa. En ole nähnyt missään muualla kuin Suomessa kolmen–neljän kuukauden harjoituskautta. Jos kuusi viikkoa riittää muualla Euroopassa, pitää sen riittää myös Suomessa, Santos uskoo.

Eikä ohjelma ainakaan merkittävästi helpotu toisella ottelukierroksella, kun joukkue kohtaa myöskin merkittävästi viime kaudesta vahvistuneen Åbo IFK:n.

– Meidän on joka tapauksessa pystyttävä voittamaan jokainen joukkue tässä sarjassa, joten en näe siinä ongelmaa, että kohtaamme ennakkoon kärkijoukkueiksi povatut heti alkukierroksilla. Olen luottavainen, Santos sanoo.

Mitä voi odottaa?


Peimarin viime kausi Kolmosessa oli hyvin kaksijakoinen. Ensimmäisen puoliskon kaudesta Peimari majaili koko lohkon viimeisenä keräten vain kuusi pistettä 11 ottelusta. Syyskaudeksi joukkue uusiutui täysin, ja 11 pelistä ryhmä kasasi peräti 26 pisteen potin. Se oli jälkimmäisen puoliskon toiseksi korkein lukema heti sarjanousija Pallo-Iirojen jälkeen.

Kun joukkue on talven yli pysynyt lähes muuttumattomana ja saanut lisälihaa luiden ympärille muun muassa Rähmösen ja Duahin myötä, mitä mustapaidoilta voidaan odottaa lauantaina alkavalla kaudella?

– Voimme odottaa ihan mitä tahansa, Santos sanoo hymynkare suunpielissään ja jatkaa:

– Mutta vakavasti: emme voi kuin lähteä tekemään parastamme jokaiseen peliin ja uskoa, että se riittää hyvään lopputulokseen.

Peimarin miesten edustusjoukkueen kauden avausottelu pelataan lauantaina Sauvon Hakkispaanalla kello 16 alkaen FC Inter 2:sta vastaan.

PiPS nousijana vakiinnuttamaan paikkaansa Nelosessa


KaaPo puolestaan hakee uutta vauhtia Kolmosesta.

Kaarinalaisen miesjalkapalloilun tunnelmat olivat hyvin kaksijakoiset viime kauden päätteeksi: Siinä missä piikkiöläisten ylpeys PiPS palasi parin vuoden tauon jälkeen Vitosesta Neloseen, putosi vuodesta 2018 Kakkosen tasolla pelannut KaaPo Kolmoseen.

PiPS lähteekin sarjaporrasta ylemmäs ennen kaikkea vakiinnuttamaan paikkaansa uudella sarjatasolla, kun taas päävalmentajaa heikon viime kauden päätteeksi vaihtanut KaaPo on uudelleenrakentamassa ryhmää kohti uutta nousua valtakunnan sarjoihin.

Muun muassa Rauman Pallo-Iiroissa ja FC Interissä aiemmin vaikuttanut Eetu Kaipio otti joukkueen valmennettavakseen viime syksynä. Sen jälkeen KaaPo on talven aikana kiinnittänyt mukaansa useampia nuoria lupaavia pelaajia, joskin nimilistalta löytyy myös tuttuja jo Kakkosessa tasonsa osoittaneita konkareita, kuten hyökkääjät Juho Salminen ja Roope Läpinen , keskikentän Jani Jussila ja maalivahti Jesse Peltonen .