Siistit loppunumerot, mutta selvä ero – FC Inter 2 näytti sarjan avauksessa Peimarille sen, mikä on Kolmosen voittoon vaadittava taso

0
Viime kaudella Veikkausliigaa HIFK:ssa pelannut FC Inter 2:n toppari Oliver Kangaslahti oli sekä maa- että ilmatilan herra kamppailuissa Peimarin hyökkääjä Pedro Diniziä vastaan.

Sauvo

15.4. Peimari United–FC Inter 2 2–3 (0–1)

Peimari Unitedin miesten edustusjoukkue aloitti sarjakautensa lauantaina numeraalisesti niukalla kotitappiolla Veikkausliigassa pelaavan FC Interin kakkosjoukkuetta vastaan.

2–3-loppunumerot sinänsä eivät näyttäneet kotijoukkueen näkökulmasta ikäviltä, kun ottaa huomioon, että useilla pääsarjatasollakin nähdyllä pelaajalla vahvistettua Interiä on povattu ehkä suurimmaksi suosikiksi voittamaan tämän kauden Kolmosen. Toisaalta numerot olisivat voineet olla selvästi rumemmat, sillä punaisissa paidoissa esiintyneet turkulaiset olivat muutamaa Peimarin lyhyttä hallintajaksoa lukuun ottamatta kuskin paikalla pelissä sen alusta loppuun asti.

– Varsinkin ottelun alku oli meille hankala. Teimme läpi ottelun liikaa henkilökohtaisia pieniä virheitä, jotka kostautuivat näin hyvää vastustajaa vastaan. Toisaalta kausi on pitkä, eikä yksikään joukkue vältä tappioita sen aikana, tuumi Peimarin päävalmentaja Marco Santos.

Salamamaali heti alkuun

Inter sai otteluun vauhdikkaan lähdön, kun joukkueelle tuomittiin vapaapotku runsaan 20 metrin päästä Dhiego Benton vartioimaa Peimari-maalia. Eikä Interin Elias Mastokangas erehtynyt mielipaikastaan, vaan upotti kierteisen vedon maalin takanurkkaan.

Myös Peimarilla oli omat hetkensä ensimmäisen jakson jälkimmäisellä puoliskolla, mutta todellisiin vaarapaikkoihin murtautuminen oli vaikeaa.

Toisella puoliajalla peli aaltoili ensimmäisen vartin aikana päästä päähän, kunnes tunnin pelin jälkeen Interille tuomittiin rangaistuspotku, jonka viime kaudella Pargas IF:n paidassa Ykkösessä pelannut Gezim Voca sijoitti varmasti maaliin. Osuman jälkeen ote siirtyi yhä vahvemmin vierailijoille ja 76 peliminuutilla Mastokangas siirsi joukkueensa jo 0–3-vierasjohtoon.

– Rangaistuspotkun jälkeen kadotimme hetkeksi keskittymisen peliin. Meillä oli kyllä omat hetkemme ottelussa, ja mielestäni toteutimme pelisuunnitelmaa hyvin. Pienet virheet tekivät tänään eron, ja siksikin tulosta on vaikea niellä, silminnähden pettynyt Santos harmitteli.

Liian vähän, liian myöhään

Peimari sai vielä ottelun viimeisiksi minuuteiksi toivoa, kun ensin Pedro Diniz kavensi lukemat 1–3:een ja lisäajan ensimmäisellä minuutilla Alim Moundi toi joukkueen jo maalin päähän.

Se oli kuitenkin liian vähän ja liian myöhään, ja ottelun jälkeen kentällä nähtiinkin harvinaisen pettynyt kotijoukkue.

– Totta kai molemmat joukkueet halusivat tästä ottelusta kolme pistettä, mutta asiaa ei saa jäädä liikaa harmittelemaan. Seuraava peli on edessä jo perjantaina, ja meidän pitää olla silloin valmiita voittamaan, Santos päätti.

Peimarin riveissä debytoineet Sami Rähmönen ja Solomon Duah pelasivat kokemuksen tuomalla rutiinilla hyvän ottelun, joskin varsinkin Duahin otteissa näkyi vielä tuoreen pelituntuman puute.

”He kunnioittivat meitä”

Santos ei halunnut lähteä hakemaan syytä tappiolle siitä, että siinä missä Peimari on harjoitellut joukkueena vasta runsaan kuukauden yhdessä, on Inter treenannut marraskuusta lähtien.

– En missään nimessä. Jos vertaat Interin joukkuetta viime kaudella nähtyyn, oli nyt mukana useampi pelaaja Veikkausliigatasolta. Se näyttää, miten paljon he kunnioittavat meitä vastustajana. Meidän pitää vain kehittää pelaamistamme ja varmistaa, että olemme jatkossa vielä parempia, Santos päätti.

Joukkue saakin seuraavan hyvän mittarin vastaansa heti tulevana perjantaina, kun Peimari kohtaa vieraskentällä myöskin sarjan kärkikahinoihin povatun Åbo IFK:n.