Sijaishuollon ja vammaispalvelun kustannukset ylittyivät Sauvossa

0
Sauvotalon valtuustosali oli maanantaina ensi kertaa siinä käytössä, johon se on ensisijaisesti tarkoitettu. Kokouksen puitteet olivat valoisat ja miellyttävät.

SAUVO Sauvon kunnanvaltuusto kokoontui vuoden ensimmäiseen istuntoonsa maanantaina 17. huhtikuuta. Esityslistalla oli muun muassa ylitysoikeuden hyväksyminen talousarvion vuoden 2022 menoihin.

Valtuusto hyväksyi sosiaalityön tehtäväalueelle 146 827 euron suuruisen ylityksen.

Ylitys liittyy sijaishuollon ja vammaispalvelun laitoshoidon kustannuksiin.

Kunnanvaltuusto myönsi jo marraskuussa sosiaalityön tehtäväalueelle 185 000 euron lisämäärärahan, mutta se ei riittänyt kattamaan syntyneitä kustannuksia.

Talousarvion 2022 täytäntöönpano-ohjeen mukaan ylityksiin on pyydettävä lupa valtuustolta ja anottava lisämäärärahaa, jos tehtäväalueen nettomääräisiin menoihin on tiedossa vähintään 10 prosentin tai 100 000 euron suuruinen ylitys.

Kokonaisuus kuitenkin ok


Kokonaisuudessaan sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2022 toimintamenot jäivät Sauvossa kuitenkin arvioitua alhaisemmiksi.

Sosiaali- ja terveyspuolella talouden kokonaiskuvaa kohensi muun muassa se, että paimiolaisia vanhuksia oli hoidossa Sauvossa. Eli Sauvo kykeni myymään paikkoja Paimiolle.