Sofia Virta ilmoittautui ensimmäisenä vihreiden puheenjohtajakisaan

0
Kaarinalainen Sofia Virta sai Varsinais-Suomesta jatkokauden vihreiden kansanedustajan. Hän on puolueensa ainut edustaja Varsinais-Suomesta. Kuva: Taina Tukia.

Kaarinalainen toisen kauden kansanedustaja Sofia Virta ilmoittautui ensimmäisenä  kisaamaan puolueensa puheenjohtajuudesta. Virran mukaan vihreillä on kaikki mahdollisuudet olla puolue, joka tavoittaa yhä useamman suomalaisen – mutta se ei tule tapahtumaan helpolla vaan vaatii paljon töitä.

Vihreät tarvitsevat uuden suunnan. On samaan aikaan ajettava faktapohjaista ja pitkälle katsovaa politiikkaa – sulkematta kuitenkaan silmiä niiltä käytännön ongelmilta, joita suomalaiset arjessaan tällä hetkellä kohtaavat, hän sanoo julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa.

Virta haluaa purkaa vihreisiin leimautunutta kuvaa kiiltokuvamaisuudesta. Puolueen johdossa hän haluaisi osoittaa myös omakohtaisen esimerkin kautta, että vihreät todella ovat puolue, joka koostuu erilaisista ihmisistä koulutustaustaan, sosiaaliseen asemaan tai muihin seikkoihin katsomatta. Hän sanoo ymmärtävänsä julkisuudessa esiin nousseet huomiot “oikeanlaisesta vihreydestä”.

Virta lähti kisaan mukaan, koska kertoo saaneensa useita pyyntöjä lähteä tavoittelemaan Vihreiden puheenjohtajuutta. Hänet koetaan päättäjäksi, joka kykenee tavoittamaan ihmisiä eri puolilta yhteiskuntaa.

– Vihreiden on oltava vakuuttavampia aiempaa useammassa teemassa. Esimerkiksi yrittäjätaustaisena ihmisenä koen, että Vihreillä on talouden osalta runsaasti mahdollisuuksia uusiin, koko Suomea hyödyttäviin avauksiin, hän viestittää ja toteaa, että  uskottava ja realistinen talouspolitiikka on välttämätöntä, että tulevaisuudessakin on varaa huolehtia kaikkein haavoittuvimmissa asemissa olevista. Talous liittyy kaikkeen ja meidän tulisi vihreinä näkyä tämän teeman ympärillä huomattavasti nykyistä vahvemmin, hän linjaa.

Vihreiden puheenjohtajuuden hakemista miettivät tiettävästi mm. eduskuntaryhmän tuore puheenjohtaja ja puolueen varapuheenjohtaja Atte Harjanne, sekä mm. Saara Hyrkkö, Oras Tynkkynen ja Jenni Pitko.