TPS Akatemia aiheutti Hakalle kauden ensimmäisen tappion

0
Hakan Juho Koivunen viimeisteli vihreäpaitaisen kotijoukkueen ainon osuman Kolmosen kamppailussa TPS Akatemiaa vastaan.

Paimio

PaiHa–TPS Akatemia 1–3 (1–1)

JALKAPALLO Kauden avausottelussa voiton Salosta hakenut Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue avasi miesten kolmosen kotipelit viime perjantaina Paimion Urheilupuistossa. Aurinkoisessa illassa noin 200 katsojaa oli löytänyt paikalle, kun kauden kotiavauksessa vastaan asettui viime kaudella sarjassa viidenneksi sijoittunut ja täksi kaudeksi vahvistunut TPS akatemia.

Ottelun ensimmäinen jakso oli varsin tasaista, sekä vauhdikasta pelaamista. Vaikka ensimmäinen nelivitonen mentiinkin lievässä vieraiden hallinnassa, niin molemmat joukkueet puolustivat melko tarkasti. 14 minuutin kohdalla TPS:n Raid Amiri kaatui varsin helpon näköisesti vieraiden maalipaikan jälkitilanteessa ja tilanteesta tuomitiin rangaistuspotku. Vieraiden Onnipekka Pajula sijoitti pallon vasempaan kulmaan ja lukemiksi 0–1.

Vieraiden maalin jälkeen kotijoukkue piristyi. 23 minuutilla Santeri Saarisen keskitys oikealta laidalta tavoitteli maalin edustalla Fofanaa ja Vinilson Gomes Motaa , mutta vieraiden puolustus siivosi pallon pois maaliviivalta. Jakson loppua kohden Haka pääsi hakemaan tasoitusta muutamaan otteeseen vapaapotkuista ja kulmista, mutta tulosta ei syntynyt.

Lopulta tasoitus nähtiin, kun 37 minuutin pelin jälkeen Fatos Durmishi kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin 11 metriin. Juho Koivunen asteli itsevarmasti pallon taakse ja tasoitti ottelun 1–1:een vasempaan kulmaan suuntautuneella laukauksella, samoissa numeroissa siirryttiin tauolle.

Tepsi hyödynsi paikkansa


Toisen jakson alkuhetkillä Hakan vasta 17-vuotias Armin Menkovic antoi pitkän läpisyötön, Vinilson jatkoi pallon Fofanalle, mutta TPS-maalilla hyvän ottelun pelannut Lauri Järvinen venyi jalkatorjuntaan. Vain muutama minuutti Hakan tilanteesta ja Tepsi iski toisessa päässä.

Pajula pääsi sivurajaheiton jälkeen vasemmalta läpi, keskitti maalille, Eraldo Karelius pääsi viimeistelemään 10 metristä pelivälineen oikeaan alanurkkaan ja lukemiksi 1–2. Maalin jälkeen vieraat saivat kovan paineen päälle, mutta hienosti Hakan maalilla torjunut Valon ”Vallu” Gerxhalija esitti useita hyviä torjuntoja ja piti Hakan vielä pelissä mukana.

PaiHa lähti vaihtojen kautta hakemaan lisää hyökkäyspään tehoja, sekä Leevi Sahlström , että Asdren Mustafa otettiin kentälle. Haka saikin hyvän jakson vaihtojen myötä, mutta hyvistä paikoista huolimatta maaliverkko ei heilunut. Kun Haka ei paikoistaan onnistunut, niin vieraat eivät jättäneet tilaisuuttaan käyttämättä. Noin vartti ennen täyttä aikaa edellisen osuman viimeistellyt Karelius vapautti Sina Mostafazadehin läpiajoon, josta lopputuloksena ottelun lopullinen ratkaisu ja loppulukemat 1–3.

Obra tyytyväinen 1. jaksoon


Ottelun jälkeen PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic kertoi, että oli tyytyväinen ensimmäisen jakson pelaamiseen, mutta olisi kokonaisuudessaan toivonut vielä enemmän pallon pitämistä omalla joukkueella ja pelin rakentamista keskikentän kautta.

– Pelillinen kehitys on vielä vaiheessa ja jouduttiin pelaamaan liikaa pitkää palloa, toisella jaksolla jouduimme tekemään keskikentän muutoksia ja vastustaja pääsi iskemään, emmekä enää päässeet peliin mukaan.

Obradovic antoi tunnustusta vastustajalle ja tappiosta huolimatta kiitteli omaa joukkuettaan.

– Tappiosta huolimatta olen tyytyväinen pelaajien asenteeseen, he tekivät kaiken parhaansa mukaan, mutta TPS sai oikeutetusti kolme pistettä. Erityiskiitos Aaro Hällforssille , Armin Menkovichille ja Valon Gerxhalijalle.

Tappion myötä Haka jakaa 5. sijan sarjassa MuSan, FC Ålandin ja KaaPon kanssa. Kausi jatkuu jo tänään tiistaina, kun Haka on tositoimissa Turun Pallokerhon vieraana Pansion kisapuistossa.