Aurinko helli Paimion Futiskiertuetta – ”Kävi tuuri, että saimme uuden päivän sovittua näin lyhyellä aikataululla”

0
Vistan koulun 1b-luokkaa käyvät Valtteri Jylhä ja Minka Lindroos kokeilivat pienpelien jälkeen taitojaan futisdartsissa.

Paimio

Kikatus ja maalituuletukset kuuluvat hyvin Supermarketin aulaan asti, kun alakoululaiset potkivat palloja verkon perukoille urakkatahdilla kaupan pihamaalla. Musiikki soi, ja hellerajaa hipova lämpötila sekä kenties jo oven takana kolkutteleva kesäloma on saanut selvästi lasten jäseniin vipinää.

Pelien jälkeen jono kertyy tarkkuusheittopisteelle, jossa pehmopallolla heitetään tulosta valtavan kokoiseen darts-tauluun. Ja lopuksi voi vielä kokeilla osaamistaan vaikkapa tarkkuuspotkukilpailussa tai pöytäjalkapallossa. Mistä tässä aivan tavallisen keskiviikkopäivän karnevaalissa on oikein kyse?

– K-ryhmän ja Suomen Palloliiton sekä Paimion Hakan yhdessä järjestämästä Futiskiertue-tapahtumasta. Supermarketin kauppias Hannu Viitanen on järjestänyt sopivan ulkotilan, Palloliitto on tuonut paikalle kaikki tarvittavat välineet ja me Hakasta puolestaan vastaamme siitä, että pelikentillä ja niiden vieressä riittää ohjaajia, kertoo Paimion Hakan toiminnanjohtaja Kirsi Haltia .

Futiskiertueen piti rantautua Paimion Supermarketin pihalle jo viikkoa aiemmin tiistaina, mutta silloin vesisade kirjaimellisesti vesitti suunnitelmat.

– Kävi tuuri, että saimme uuden päivän sovittua näin lyhyellä aikataululla. Kaikkiaan noin 300 1.–3.-luokkalaista lasta Paimion alakouluista käy päivän aikana tapahtumapaikalla. Aika isosta jutusta on siis kyse, Haltia sanoo.

Kaikkiaan Futiskiertue-tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea 30 tämän vuoden aikana. Kiertueen tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän