Hakan taistelu riitti 80 minuuttia – Lopulta pisteet kuitenkin ansaitusti Poriin

0
PaiHan Casper Fingerroosilla (keskellä) ja Eero Taipaleella riitti kiirettä pysyä mukana MuSan liukkaan vasemman laitahyökkääjän, Mustafa Mohammedin tahdissa.

Paimio

PaiHa–MuSa 0–2 (0–0)

Edellisessä pelissään tappion TPK:n vieraana kärsinyt PaiHan miesten edustusjoukkue jatkoi kauttaan viime perjantaina kotikentällä. Tällä kertaa vieraaksi saapui vielä kaudella 2021 Ykkösessä pelannut porilainen Musan Salama.

Viileässä perjantai-illassa reilu 100 ihmistä oli päätynyt Soikalle seuraamaan joukkueiden välistä kamppailua sarjapisteistä. Haka joutui lähtemään otteluun ilman Leevi Sahlströmiä , Fofana a ja pelikiellossa ollutta Vinilsonia . Paluun kokoonpanoon teki ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukana ollut Eero Taipale .

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä ja yllättäen ensimmäinen tilanne tuli Hakalle, kun Ermal Brahimi syötti Juho Koivusen vasemmalta laidalta puolittain läpi. Tilanne ajautui kuitenkin pieneen kulmaan ja Koivusen laukaus suuntautui yli maalin.

Pikkuhiljaa ottelun edetessä MuSa sai enemmän ja enemmän pallonhallintaa itselleen, mutta Fredrik Kuokkasen , Leo Murron , Taipaleen ja Armin Menkovichin puolustuslinja piti pintansa. Musan Salama pääsi ajoittain muutamille puolittaisille paikoille, mutta PaiHa-puolustus onnistui pitämään vieraat pois aivan vaarallisimmilta maalintekosektoreilta.

Ensimmäisen jakson loppupuolella Haka koki takaiskun, kun Koivunen joutui jättämään kentän jo 37 minuutin kohdalla jalkavamman vuoksi. Koivusen kentällä korvasi nuori ja lupaava Matias Turunen . Vieraiden hallinnasta huolimatta tauolle mentiin 0–0-tilanteessa.

MuSa hallitsi, PaiHa iski vastaan


Toisella jaksolla pelin henki pysyi samana; MuSa hallitsi, PaiHa taisteli puolustuspäässä ja iski vastaan.

56 minuutin kohdalla vieraiden Sami Rantala sai pallon jo kertaalleen PaiHan maaliin, mutta tilanne oli paitsio. Samalla minuuttilukemalla PaiHa päävalmentaja Petar Obradovic päästi kovan työn kentällä tehneen Taipaleen vaihtoon ja laittoi kentälle heti ensi hetkistä alkaen pirteästi esiintyneen Otso Milanin .

Hakan jakson paras tilanne nähtiin 77 minuutin pelin jälkeen, kun Santeri Saarinen syötti vasemmalta laidalta pallon 6 metriin Asdren Mustafalle , mutta tämän laukaus avopaikasta epäonnistui ja suuntautui ohi maalin. Asdren sai minuutin päästä vielä toisen tilaisuuden, kun mies itse riisti pallon vastustajalta ja pääsi laukomaan 16 metristä, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

Viimeinen vartti ratkaisi


Kun Haka ei harvoista paikoistaan saanut pelivälinettä verkon perukoille, rankaisivat vieraat lopussa kahdesti; 79 minuutin kohdalla MuSa:n Niilo Mäkelä antoi vasemmalta laidalta keskityksen rankkarialueelle ja Samuel Laitinen pääsi iskemään lukemat 0–1:een. Lopussa vielä Aaro Hällfors ja Valon Gerxhalija pelasivat oman maalipotkun huolimattomasti ja Ejiro Simeon pääsi viimeistelemään helposti tyhjään maaliin loppulukemat 0–2, kun oltiin jo minuutti lisäajalla.

Ottelun päätyttyä PaiHan päävalmentaja Obradovic tunnusti vastustajan paremmuuden.

– Peli oli meidän osalta enemmän kovaa taistelua kuin järkevää pelaamista. Vastustaja pakotti omalla taktiikallaan meidät niille osa-alueille, missä emme olleet hyviä. Vastustajan yhtenäinen tekeminen teki vaikutuksen, parempi voitti.

Tappion myötä Haka putosi sarjassa sijalle 10, mutta sarjan keskikasti ei ole vielä karannut kuin pisteen päähän. PaiHan pelit jatkuvat tulevana perjantaina, kun joukkue matkustaa Naantaliin VG-62:n vieraaksi.

Seuraava kotipeli on luvassa perjantaina 19.5., kun joukkue saa kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa vastaansa Peimari Unitedin Sauvosta.