Kaarina on omakotimyönteinen

0

KAARINA Omakotiliitto on nimennyt Kaarinan ja Porvoon vuoden pientalomyönteisimmiksi kunniksi. Niitä kiitetään erityisesti runsaasta pientalotonttien kaavoituksesta. Porvoo voitti isojen ja Kaarina pienempien kuntien sarjan. Palkitsemisperusteissa kiitetään kaavoitusta ja lupaprosessia.

Omakotiliitto valitsi vuoden pientalomyönteisimmät kunnat nyt seitsemättä kertaa yhdessä sidosryhmiensä Hirsitaloteollisuuden ja Pientaloteollisuuden kanssa. Selvityksessä kartoitettiin, mikä kunta Suomessa on asukkaiden, rakentajien ja talontoimittajien mielestä erityisen pientaloystävällinen paikka elää ja rakentaa uutta. Tunnustuksia myönnetään kaksi, sekä yli että alle 50 000 asukkaan kunnalle.

Kaarina saa kiitosta maltillisista asumisen maksuista ja asukkaiden näkemysten kuuntelemisesta. Myös viheralueiden ja teiden kunnossapito toimii hyvin.

Porvoo ja Kaarina sijoittuivat keskivaiheille Omakotiliiton maaliskuussa julkaisemassa asumismenotutkimuksessa, jossa vertailtiin sadan kunnan asumismenoja, kuten sähkö-, vesi-, jäte- ja kiinteistöveromaksuja.

Sekä Porvoossa että Kaarinassa asumismenot olivat vuodessa hieman yli 6 000 euroa, kun vertailun kalleimmassa kunnassa menot olivat liki 8 500 euroa ja halvimmassa vajaat 4 700 euroa.