Kävijöitä Rovaniemeltä saakka – Piikkiö Päivillä riitti vierailijoita koko päivän ajaksi ja monet luonnehtivat tapahtumaa suven startiksi

0
Jenni, Teemu, Ellen ja Ilona Launto käyvät Piikkiö Päivillä miltei joka vuosi.

Piikkiö

Viime lauantaina vietettiin tuttuun tapaan Piikkiö Päiviä, johon oli kokoontunut porukkaa sankoin joukoin. Piikkiön keskustassa kävi vilske ja vilinä, soitto soi ja ihmiset riemuitsivat kesän ensimmäisistä auringonsäteistä. Tarkkaa kävijämäärää tapahtumalle ei Piikkiö Päivien yhdistyksen puheenjohtaja Matti Uimosen mukaan voi määrittää, mutta kaukaakin oli lauantain rientoihin saavuttu.

– Puhuin pariskunnan kanssa, jotka olivat matkanneet Rovaniemeltä saakka. He olivat taittamassa matkaa mökilleen, mutta oli hauska kuulla, että pitkänmatkalaiset päättivät pistäytyä Piikkiössä.

Tänä vuonna kulttuuripalkinto Haukkavuoren Kiven sai tapahtuman järjestäjä Piikkiö Päivät ja Uimonen kertoo sen olevan yhdistykselle hieno tunnustus. Hän iloitsee, että vuosien työ paikkakuntalaisten hyväksi on huomattu.

Merkki kesän alkamisestaPaikalle kesäpäivää oli saapunut viettämään Launtojen perhe, joiden mielestä tapahtuma on hyvä startti kesälle. Piikkiö Päivillä miltei joka vuosi vierailevat Launnot iloitsevat, että pienillä paikkakunnilla panostetaan kulttuuritapahtumiin. Siten kylät pysyvät vireinä.

– Kyllä tällaiset päivät rakentavat yhteisöllisyyttä asukkaille. Lisäksi tapahtumissa on aina kiva törmätä tuttuihin, perheen isä Teemu Launto toteaa.

Piikkiö Päivillä nähtiin myös jälleen tunnettuja nimiä esiintymässä, kun estradille asteli kitara kädessään Joel Hallikainen . Lisäksi kirjailija Ida Rauma avasi tapahtumakävijöille kirjan teko prosessia ja kirjailijoiden mahdollisuuksista vaikuttaa yhteiskuntaamme.

– Se, mitä kirjoitamme ja kerromme, päätyy monien silmien luettavaksi. Siten voimme vaikuttaa teoksillamme ihmisten ajatusmaailmoihin ja asenteisiin.