Koululaiset kokoontuivat Sauvossa viettämään maanpuolustuspäivää – Erityisesti sulkeisharjoitus teki vaikutuksen nuoriin

0
Lapset saivat päivän aikana kysyä varusmiehiltä armeija-aiheisia kysymyksiä ja tutustua puolustusvoimien toimintaan.

Sauvo

Sauvossa Seuralan kentällä nähtiin eilen varusmiehiä, armeijan auto, soppatykki ja suuri vihreä teltta, kun koululaiset saivat päivän ajan tutustua puolustusvoimien toimintaan. Sauvo-Karunan Sotaveteraanit ry järjesti yhdessä Porin prikaatin kanssa koululaisille toimintapäivän, jossa keskusteltiin armeijasta, syötiin hernesoppaa ja nähtiin maavoimien harjoitus.

Sauvon alakoulun viidennen luokan opettaja Lena Laakso kertoo, että oppilaat olivat hyvin vaikuttuneita näkemästään.

– Oppilaat jaksoivat kuunnella ja seurata tarkasti, kun esillä oli mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Erityisesti sulkeisharjoitus teki heihin vaikutuksen.

Maanpuolustuspäivään osallistui toisen jääkärikomppanian kouluttuja Kasper Jussila yhdessä komppaniansa kanssa. Jussila veti joukkonsa kanssa armeijan perinteisen sulkeisharjoituksen, jota koululaiset seurasivat silmä tarkkana.

– Sulkeisharjoitus on sellainen, jonka jokainen varusmies käy armeijassa läpi.

Jussila iloitsee lasten kiinnostuksesta päivää kohtaan. Koululaiset innostuivat kyselemään puolustusvoimien edustajilta jos jonkinlaisia kysymyksiä. Yksi nuorista toivoi, että saisi itse komentaa varusmiehiä ja toinen haastoi komppanian punnertamaan.

Kunnioitus veteraanien perinnölleSauvo-Karunan Sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Pauli Rastas on mielissään, kun puolustusvoimat lähti mukaan tapahtumaan. Hänen mielestään on tärkeää, että lapsille tarjotaan tietoa tärkeästä kotimaisesta instituutiosta, sillä se kunnioittaa menneiden sukupolvien perintöä. Nykyisten lasten isovanhemmat eivät ole enää sitä ikäpolvea, jotka ovat eläneet sota-aikaa. Tarinat eivät välttämättä kulkeudu enää polvelta toiselle, joten historiaa on hyvä tuoda esiin erilaisin keinoin.

Kun päivää suunniteltiin ei vielä tiedetty, mitä Ukrainassa tulee tapahtumaan. Sodan alettua maanpuolustuspäivästä tuli ajankohtainen.

– Lapset pääsevät tutustumaan armeijan toimintaan mukavassa ilmapiirissä. Eikä yläluokkalaisillakaan ole enää pitkä aika siihen, kun armeija-asiat tulevat ajankohtaisiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän