Latu lentoon -leiri houkutteli Paimioon kymmeniä mäkijunioreita

0
Latu lentoon -leirille Paimion Varasvuorella osallistui kaikkiaan 31 junioria.

Paimio

MÄKIHYPPY Paimion Varasvuorella riitti viime viikonloppuna vilinää, kun Suomen Hiihtoliitto järjesti mäkikeskuksessa kolmipäiväisen Latu lentoon -juniorileirin. Ohjelmassa oli useiden mäkitreenien lisäksi myös muun muassa hiihtokokeilu Paimion hiihtoputkessa sekä ruokailu ravintola Poimarissa.

Kauempaa leirille saapuneet majoittuivat Parantolassa.

– Niin paljon koitettiin tietysti hyödyntää paikallisia palveluita kuin mahdollista. Varsinkin hiihtoputkessa hiihtäminen tuntui olevan monelle lapselle ja nuorelle aikamoinen elämys, sanoo Paimion Urheilijoiden mäkijaostoon ja -valmentajiin kuuluva Valtteri Schleutker .

Latu lentoon -kiertui on yhteinen tapahtuma- ja leirikokonaisuus sekä mäkihypyn että yhdistetyn yhteisölle, junioreista maajoukkueurheilijoihin ja huoltajista valmentajiin. Leirejä järjestetään tänä vuonna viisi, joista ensimmäinen oli nyt toukokuussa Paimiossa, ja seuraava on vuorossa parin viikon päästä Vuokatissa. Loput leiri-isännät ovat Kouvola, Tampere ja Rovaniemi.

Huipputason valmennusta


Paimion leirillä junioreita valmensi muun muassa Hiihtoliiton lajikoordinaattori ja ex-huippuhyppääjä Kimmo Yliriesto .

– Noin kolmannes osallistujista oli Paimion Urheilijoiden mäkihyppääjiä, mutta noin parikymmentä nuorta saapui Paimioon muun muassa Tampereelta, Helsingistä, Kouvolasta ja Jyväskylästä. Monelle paikalliselle nuorelle leirit ovat olleet ensimmäinen yhteinen leirikokemus, jonka jälkeen on sitten ollut helppo lähteä myös seuraaville leireille, Schleutker kertoo.

Paimiossa Latu lentoon -leirikokonaisuus pidettiin nyt kolmatta vuotta peräkkäin.

Seura huomioitiin runsas viikko sitten myös Suomen Hiihtoliiton vuosigaalassa, jossa Valtteri Schleutker pokkasi vuoden seuratyöntekijän palkinnon.

– Näen, että se oli ennen kaikkea koko seuran palkinto ja kiitos viime vuosina Varasvuoren kehittämiseksi tehdystä työstä. Kyllä se lämmitti, kun miettii, miten monia kymmeniä valtavan isoja seuroja ja niiden lukuisia seuratyöntekijöitä on samassa palkintokategoriassa mukana, Schleutker sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän