Lauantaina voi taas bongata treenikaverin – ”Liian moni on jämähtänyt koteihinsa”

0
Matleena Koskinen (vas.), Marjaana Rekikoski ja Jenni Rönnberg toivovat, että viikonlopuksi povattu aurinkoinen ja lämmin sää saisi mahdollisimman monet liikkeelle ja kokeilemaan esimerkiksi Paimion Ankkalammen uudehkoja ulkoliikuntavälineitä.

Paimio

Tuntuuko, että liikkuminen jäi vaihtelevan talven aikana vähiin, eikä lämpenevä kevätkään ole toistaiseksi onnistunut palauttamaan motivaatiota? Kaipaatko kenties lenkkipolulle kaveria tai vinkkejä, miten liikkua? Vai haluaisitko esittää toiveen joko Paimion kaupungille tai -opistolle liikunnallisen palvelutarjonnan parantamiseksi?

Jos vastasit edes yhteen edellä olleista kysymyksistä myöntävästi, kannattaa ehdottomasti suunnata tulevana lauantaina Paimion Ankkalammelle, jossa järjestetään viimevuotiseen tapaan Bongaa treenikaveri -liikuntapäivä. Näin uskovat ainakin tapahtuman järjestäjät, Paimion kaupungin liikuntapalvelut, Paimion opisto ja kuntokeskus Voimakas-sali.

– Meille on tullut jo tavaksi sanoa, että jos nuorille korona-aika tarkoitti kolmen vuoden etäisyyksien pitoa ja vähäisiä kontakteja, voi ikäihmisillä tuplata tuon ajan. Liian moni on jämähtänyt koteihinsa, eikä lähde vieläkään liikkeelle, harmittelee kaupungin erityisliikunnanohjaaja Matleena Koskinen.

– Ja ensisijaisesti ajatus on, kuten tapahtuman nimikin kertoo, että paikalle voi tulla matalalla kynnyksellä vaikkapa sopimaan lenkkiseuraa tai ottamaan vastaan vinkkejä liikkumiseen. Tapahtuma on suunnattu erityisesti aikuisille ja ikäihmisille, mutta aivan kaikki halukkaat ovat totta kai tervetulleita, lisää Voimakas-salin yrittäjä Marjaana Rekikoski.

Kävelyä ja lihaskuntoa

Bongaa treenikaveri -tapahtuma starttaa siis tulevana lauantaina Ankkalammen saunan edustalta kello 12.30. Luvassa on yhteinen kävelylenkki, jonka jälkeen vuorossa on ryhmäliikuntaa muun muassa lammen rannan kuntoiluvälineitä apuna käyttäen.

Niksien ja vinkkien lisäksi Paimion opiston suunnittelijaopettaja Jenni Rönnberg kannustaa ihmisiä antamaan myös palautetta sekä opiston että kaupungin suuntaan.

– Viime vuonna oli ilahduttavaa, miten paljon keskustelua liikuntapäivä herätti ja sitä toivotaan toki taas. Jos haluaa antaa palautetta ja esittää toiveita esimerkiksi kurssitarjontaan liittyen, antaa palaa vain, Rönnberg kannustaa.

Bongaa treenikaveri -liikuntapahtuma Paimion Ankkalammella lauantaina 13.5. kello 12.30–16. Vistan Martat pitävät saunalla buffettia koko maksuttoman tapahtuman ajan.