Motoristit olivat Sauvossa liikkeellä tärkeällä asialla – ”Kyllä sitä (koulu)kiusaamista on meilläkin”

0
Niko Reponen (vas.), Max Lundström, Laura Liikkanen ja Pertti Niemelä ottivat osaa motoristiletkaan. He halusivat olla mukana viemässä tärkeää viestiä Sauvon koulukeskukseen.

Sauvo

Näky on vaikuttava, kun lähes sata motoristia kurvaa Saustilantieltä yksi kerrallaan satoja metrejä pitkästä letkasta Sauvon koulukeskuksen pihaan. Pihan reunoille kerääntyneet koulun oppilaat seuraavat tarkkaavaisina, kun pyörät kuljettajineen asettuvat siisteihin riveihin keskelle pihaa.

Kun katse on vangittu ja huomio kiinnitettynä, on hyvä hetki kertoa, mitä tärkeää asiaa motoristeilla on nuorille: Kiusata ei saa, ja jos kiusaamista näkee tai kokee, on asiasta kerrottava välittömästi aikuisille. Kenenkään ei tarvitse sietää tai kokea kiusaamista.

– Lähdimme mukaan, koska olemme itse sekä kokeneet että nähneet kiusaamista Sauvossa. Omalla kohdallani voin sanoa, että olin kiusattu lähes koko yläasteen ajan, sanoo moottoripyörällään liikkeelle lähtenyt sauvolainen Max Lundström .

Hän oli matkassa yhdessä kolmen muun sauvolaisen, Niko Reposen , Laura Liikkasen ja Pertti Niemelän kanssa.

– Olihan sitä kiusaamista aika paljon. Mopoon tehtiin yhtä sun toista, välillä jopa hengenvaarallisia yllätyksiä, Liikkanen sanoo ja pudistelee päätään.

“Kyllä sitä kiusaamista on meilläkin”Motoristien saapumisessa Sauvon koulukeskukseen on kyse MKVV ry:n tapahtumasta. Motoristit koulukiusaamista vastaan -yhdistys on kiertänyt suomalaisia kouluja syksystä 2013 lähtien, ja edellinen visiitti Sauvossa osuu vuoteen 2016. Siksikin oli korkea aika käydä muistuttamassa, miten tärkeästä asiasta on kyse.

– Onhan siitä jo aikaa, joten kiva, että saimme motoristit jälleen piipahtamaan myös Sauvossa. Kyllä sitä kiusaamista on meilläkin, vaikka iso osa siitä tapahtuu jo ikään kuin piilossa somessa. Kyllä niitä tilanteita selvitellään välillä iltaisinkin vanhempien ja oppilaiden kanssa yhdessä, sanoo luokanopettaja Leena Lundstedt .

Neljännen luokan oppilaat Matias Paavola ja Ukko Puntala sanoivat, että Sauvossa on koulukiusaamista, mutta mistään merkittävästä ongelmasta ei ole kyse.

– Ei mielestämme kovin paljon. Ehkä se on enemmän sellaista ryhmän ulkopuolelle jättämistä ja pientä nälvimistä. Ja toki someryhmissä, vaikkapa Whatsapissa voi olla jotain, he tuumivat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän