Paimionjokeen niiaavan kiinteistön ennallistaminen voi pian alkaa– ”Tilanne ei ole muuttunut”

0
Viime elokuussa maa vyöryi Paimionjoen tuntumassa, ja maan mukana myös yksi lähellä jokirantaa sijainnut kiinteistö otti siipeensä.

Paimio

Viime elokuussa Paimion Isonsillan pohjoispuolella Paimionjokeen vajonnut jokipenger ei ole elänyt roudan sulamisen myötä. Siten tilanne jokivarressa on samanlainen kuin viime lokakuussa, jolloin geotekninen raportti maansortumasta valmistui.

– Tilanne ei ole muuttunut sen jälkeen. Alueesta käytiin ottamassa huhtikuun lopussa vielä tuoreet ilmakuvat, eikä niidenkään perusteella tilanne näytä muuttuneen. Nyt vain odotellaan, että sortuma-alueen kiinteistön ennallistamistöihin ryhdytään. Sille ei pitäisi olla mitään estettä tulevan kesän aikana, mutta toki asia on kiinni kiinteistön omistajasta, sanoo Paimion kaupungin tekninen johtaja Juha Saarinen .

Sortuma katkaisi kaupungin jokivarressa sijaitsevan vesiputken, eikä sitä päästä korjaamaan vielä ainakaan tänä, tuskin ensi vuonnakaan.

– Vesihuollon runkolinjan korjaustöihin päästään aikaisintaan ehkä vuonna 2025, mutta mahdollisesti vasta vuonna 2026. Sitä on vielä vaikea ennustaa, koska ruoppaustöihin alueella voidaan ryhtyä.

Geoteknisen raportin mukaan jokipenkereen stabiliteetti on jo luonnontilaisenakin heikko, ja sortuman myötä maapohjan vakautuminen vie aikaa arviolta 3–5 vuotta.