Peimari lähtee Åland-voiton siivittämänä haastamaan MaPSia – ”Taatusti vaikea paikka meille”

0
Mustapaitaisen Peimari Unitedin hyökkääjä Pedro Diniz on ollut tulikuumassa vireessä alkukauden otteluissa, ja jakaa sarjan maalipörssin kärkipaikan neljällä osumalla yhdessä PaiHan Juho Koivusen kanssa.

PAIMIO–SAUVO

29.4. Peimari–FC Åland 2–1 (1–0)

JALKAPALLO Jalkapallon miesten Kolmonen jatkuu paikallisesti perjantaina, kun PaiHa isännöi kotikentällään Soikalla viime kaudella vielä Kakkosessa ja kausina 2019–2021 Ykkösessä pelannutta Musan Salamaa. Peimari United matkaa samaisena iltana puolestaan Maskuun pirteästi sarjakauden aloittaneen MaPSin vieraaksi.

Peimarin päävalmentaja Marco Santos odottaa tulevasta haastavaa 90-minuuttista, joskin sellaisia iltapuhteita tämän kauden Kolmonen näyttäisi tarjoavan viikosta ja kierroksesta toiseen.

– Ei tässä sarjassa ole luvassa helppoja otteluja mitään vastustajaa vastaan. Hävisimme Maskussa viime kaudella ja se on taatusti vaikea paikka meille myös tulevana perjantaina. Meidän täytyy olla parhaimmillamme, jotta saamme kolme pistettä mukaamme, hän ennakoi.

Diniz kantanut maalintekovastuun


Paimiolais-sauvolainen Peimari United on petrannut otteitaan kierros kierrokselta kevään aikana, ja viime viikonloppuna joukkue avasikin voittotilinsä kotipelissä FC Ålandia vastaan lukemin 2–1. Joukkueen maalintekovastuu on ollut silti ehkä liiaksikin portugalilaishyökkääjä Pedro Dinizin harteilla, joka on osunut kolmessa ottelussa jo neljästi, ja teki joukkueensa molemmat osumat myös Ålandia vastaan.

– Etenemme peli kerrallaan, ja tiedämme, että aloitimme harjoituskauden myöhemmin kuin muut sarjan joukkueet. Totta kai voitto lämmittää mieltä, mutta emme ole vielä pelaamisessa sillä tasolla, mihin meidän pitää pyrkiä. Töitä ja kehitettävää riittää siis edelleen, Santos sanoo.

Peimarin avauskokoonpano kestää kyllä vertailun mihin tahansa muuhun sarjan joukkueeseen, mutta vaihtopenkillä vaihtoehtoja ottelujen loppuhetkiin ei ole oikein ollut. Alkukauden peleissä penkillä on ollut pelistä toiseen 2–3 vaihtopelaajaa, joten isoihin muutoksiin pelin aikana ei ole ollut mahdollisuuksia.

– Panostamme nyt enemmän laatuun määrän sijaan, mutta on totta, että myös loukkaantumiset ja muut poissaolot ovat hankaloittaneet alkukauden otteluja. Uskon, että myös Vitosessa pelaavasta akatemiajoukkueesta löytyy tarvittaessa vaihtoehtoja Kolmosen peleihin kauden aikana, Santos sanoo.

Jalkapallon miesten Kolmosta PaiHa–MuSa KHT Soikalla perjantaina kello 19. MaPS–Peimari Maskun Taponkedon KHT:llä perjantaina kello 18.30.