Sukselan kyläyhdistys täyttää 30 vuotta – Kirppisralli ja kakkukahvit kesäkuun puolivälissä

0
Sukselan kyläkoulu on yhdistyksen kiintopiste, näyttävät yhdistyksen sihteeri Maarit Jokioinen ja hallituksen jäsen Simo Suominen.

PAIMIO

Sukselan kyläyhdistys on perustettu vuonna 1993, joten se viettää tänä vuonna 30-vuotispäiviään. Juhlan kunniaksi yhdistys tarjoaa lauantaina 17.6. kakkukahvit 100–150 ensimmäiselle Sukselan koululla kello 11–15.

Yhdistys järjestää myös Kirppisralli-tapahtuman samana viikonloppuna 17. ja 18.6. Kirppisrallissa alueen asukkaat voivat myydä omilla pihoillaan kirppistavaraa kävijöille. Mukana olevat pihat löytyvät yhdistyksen kokoamasta kartasta.

– Lisäksi sellaiset, jotka eivät asu reitin varrella, voivat tulla myymään tavaroitaan takakonttikirppistyyliin Sukselan koulun pihalle. Nämä myyntipaikat ovat jo täynnä ja myyjiä on tulossa kymmenkunta, Sukselan kyläyhdistyksen sihteeri Maarit Jokioinen sanoo. 

Tavaramyynnin lisäksi joillakin pihoilla on myös pienimuotoista kahvilatoimintaa.

Markkinoita ja juhlatilatKirppisrallin Sukselan kyläyhdistys järjestää ensimmäistä kertaa. Idean kehitti Tatja Vahtivaara

Yhdistyksen ydintoimintaa on joka syksy järjestettävät maaseutumarkkinat sekä joulumarkkinat Sukselan koululla.

– Kun yhdistys on perustettu vuonna 1993, niin maaseutumarkkinoita on järjestetty muistaakseni vuodesta 1995, yhdistyksessä pitkään mukana ollut ja hallitukseen kuuluva Simo Suominen muistelee.

Yhdistyksen kiintopiste on vuonna 1901 rakennettu Sukselan koulu. Koulutiloja yhdistys vuokraa erilaisiin juhliin.

– Kesäviikonloput alkavat kaikki olla jo aika täyteen varattuja, heinäkuun lopulla ja elokuussa on jotain vielä jäljellä, Jokioinen sanoo.

Juhlatilat on mitoitettu maksimissaan 80 hengelle ja samalle määrälle ihmisiä tiloista löytyy myös astiat.

– Täällä on toimiva keittiö, joten kaikki tarjottavat on mahdollista valmistaa paikan päällä, Jokioinen sanoo.

Asukkaita yhteenSukselan koulua on aikonaan käynyt Suomen pääministerinäkin toiminut V.J. Sukselainen. Sukselan koulu lakkautettiin 1960-luvun lopulla.

Yhdistykselle kaupunki myi koulun 1990-luvulla, minkä jälkeen yhdistys on kunnostanut koulua vuosien varrella.

Sukselan kyläyhdistykseen kuuluu satakunta jäsentä. Koulun vuokrauksen ja markkinoiden lisäksi koululla kokoontuvat myös alueen lapsiperheet.

– Joka keskiviikko alueen lapsiperheet kokoontuvat tänne esimerkiksi leikkimään ja askartelemaan. Tällaista toimintaa soisi tänne vieläkin enemmän. Yhdistyksen tarkoitus on tuoda alueen asukkaita yhteen – se myös luo turvaa maalla kun tuntee oman naapurinsa, Jokioinen toteaa.