Tappioputki katki – Hakalle pisteet Naantalista

0
Asdren pääsi vihdoin tuulettamaan ensimmäistä osumaansa Hakan paidassa.

Naantali

VG-62–PaiHa 1–2 (0–1)

JALKAPALLO Kolmen ottelun tappioputkeen miesten Kolmosessa päätynyt Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue matkasi perjantaina Naantaliin VG-62:n vieraaksi.

Haka joutui lähtemään otteluun siipirikkoisena, kun lohkon maalipörssin kärkipaikan jakavan Juho Koivusen lisäksi sivussa kokoonpanosta olivat Leevi Sahlström , Casper Fingerroos , Santeri Saarinen ja Eero Taipale , lisäksi Vinilson kärsi vielä TPK-ottelussa saatua pelikieltoaan.

Positiivisena puolena poissaolojen keskellä nuori Matias Turunen nousi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon ja lisäksi FC Inter 2:sta PaiHaan siirtynyt Omar Farhan teki debyyttinsä joukkueessa.

Hakan hallintaa


Ottelu aurinkoisella Karvetin kentällä alkoi Hakan hallinnassa, vaikkakin alku oli tarkkaa ja tunnustelevaa pelaamista.

PaiHa sai pidettyä palloa ja vietyä pelin naantalilaisten päähän, mutta tarkasti puolustanut kotijoukkue sai pidettyä Hakan pois vetopaikoilta. VG joutui tyytymään vastaiskuihin, joista olikin tuloksena useita vaarallisia kulmapotkutilanteita ensimmäisen jakson aikana. Fredrik Kuokkasen ja Leo Murron johtama PaiHa-puolustus hoiti kuitenkin tilanteet vuorenvarmasti.

Hakan ensimmäinen varsinainen maalipaikka syntyi 11 minuutin kohdalla, kun Farhan antoi tarkan läpisyötön keskikentältä ja Asdren Mustafa pääsi läpiajoon, tässä kohtaa Anton Bäckman VG:n maalilla veti vielä pitemmän korren. Vain viisi minuuttia edellisestä yrityksestä ja Asdren oli jälleen puolittaisessa läpiajossa, tällä kertaa Armin Menkovichin läpisyötöstä, mutta jälleen kerran Bäckman ehti pallon tielle ensimmäisenä.

Lopulta PaiHa sai ansaitun 0–1-johto-osumansa, kun oikealla laidalla pelatun rajaheiton jälkeen pallo päätyi Aaro Hällforssille , jonka keskityksen verkon perukoille noin viidestä metristä pääsi puskemaan Asdren Mustafa, samoissa lukemissa siirryttiin tauolle.

Osat vaihtuivat


Toisella jaksolla VG sai taakseen myötätuulen, sekä -auringon ja joukkue lähtikin hakemaan kiivaasti tasoitusta heti jakson ensiminuuteista lähtien. Jos ensijakso oli Hakan selvää hallintaa, niin nyt roolit vaihtuivat.

Kotijoukkue pyrki nyt selvästi vastaiskujen sijaan saamaan pallonhallinnan ja rakentamaan hyökkäyksiä. VG-62 sai aikaiseksi muutamia puolittaisia tilanteita, mutta lopulta 64 minuutin kohdalta joukkue sai ansaitun tasoituksensa, kun Onni Ojalan vapaapotkusta peliväline päätyi verkon perukoille ruuhkan keskeltä.

Kotijoukkueen iloa ei kauaa riittänyt, kuin vain reilu minuutti VG:n tasoituksesta ja PaiHa-kapteeni Kuokkasen syöttö vapautti Asdrenin vasemmalta laidalta läpi, mies purjehti aina rangaistuspotkualueen vasempaan reunaan asti ja antoi millintarkan syötön maalin edustalle, josta Haya Fofana pääsi viimeistelemään 1–2-osuman.

VG ei kuitenkaan lannistunut, vaan 76 minuutin kohdalla pallo kävi jo lähes Hakan maaliviivalla, mutta viime hetkellä Valon Gerxhalija pelasti pallon vasemmasta yläkulmasta. Jakson loppua kohden Haka sai taas vietyä pallon omaan hyökkäyspäähänsä, mutta tulosta ei syntynyt. VG pääsi vielä kerran aivan ottelun loppuminuuteilla hakemaan tasoitusta, mutta tällä kertaa peliväline palasi kentälle ylärimasta. Vieraat saivat muutaman minuutin lisäajan jälkeen huokaista helpotuksesta, kun erotuomari Petri Johansson vihelsi ottelun päättyneeksi ja tappioputki oli katkennut.

Ensimmäinen jakso hyvää


Ottelun jälkeen PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic oli tyytyväinen voittoon ja oman joukkueensa ensimmäisen jakson pelaamiseen.

– Ensimmäinen jakso oli hyvää jalkapalloa ja peli oli meidän kontrollissa. Saimme useita paikkoja, mutta onnistuimme maalinteossa vain kerran. Toisella jaksolla vastustaja pääsi peliin mukaan.

Koko joukkueen esitykseen tyytyväinen Obradovic nosti voiton takuumiehiksi topparipari Murron ja Kuokkasen, sekä keskikentän duon Ermal Brahimi -Omar Farhan, lisäksi Asdren esiintyi pirteästi hyökkäyspäässä.

Voitto nosti Hakan sarjassa sijalle 7.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän