Tasainen paikalliskamppailu päättyi Peimarin voitonjuhliin – ”PaiHa onnistui tekemään pelaamisestamme todella hankalaa”

0
Peimari Unitedin maalintekijät Pires (vas.) ja Jonathan seurasivat tarkkaan, mitä PaiHan maalista vastanneella Vinilsonilla oli pallo jalassa mielessään. Taustalla tilannetta tarkkailemassa PaiHan Ermal Brahimi ja Peimarin Alim Moundi.

Paimio

Miesten Kolmonen

19.5. PaiHa–Peimari 1–3 (1–1)

JALKAPALLO Perjantaina Paimion urheilupuistoon oli saapunut paikalle noin 400-päinen yleisömäärä, kun vuorossa oli kauden ensimmäinen Paimio–Sauvo-paikalliskamppailu.

Molemmat joukkueet joutuivat lähtemään otteluun hieman varamiehisinä, kun joukkueiden parhaat maalitekijät olivat sivussa ottelusta. Peimarin Pedro sovitti vielä pelikieltoaan ja Hakan Juho Koivunen paranteli nilkkaansa. Lisäksi Hakalla sivussa olivat Leevi Sahlström ja Casper Fingerroos, sekä vierailla muun muassa Elmeri Laine ja Akseli Taskinen.

Alku Peimarin hallintaa

Ottelu alkoi välittömästi vierasjoukkueen hallinnalla, vaikka Haka pääsikin ensimmäisen vartin aikana muutamaan otteeseen vastahyökkäyksiin. Peimari rakensi peliään pääosin vasemman laidan kautta kaksikon Sami RähmönenGankemg Tsopgni toimesta.

Lopulta vieraat saivat varsin halvalla johto-osuman, kun PaiHan keskikentän pohjalla Asdren menetti pallon helpon näköisesti ja Peimarin Pires laukoi pallon oikeaan alakulmaan 12 minuutin pelin jälkeen.

Peimarin johto-osuman jälkeen kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Molemmissa päissä nähtiin puolittaisia tilanteita, mutta lopulta Haka sai ansaitun tasoituksen, kun oikealta laidalta rakennetun hyökkäyksen päätteeksi Fofana vapautti maalin edustalta Vinilsonin maalintekoon 37 minuutin kohdalla. Puoliajan loppu pelattiin varsin tasaisissa merkeissä ja tauolle siirryttiin 1–1-lukemissa.

Toinen jakso tasaisempaa

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä, mutta jakso edetessä kotijoukkue PaiHa oli aktiivisempi osapuoli.

Ottelun käännekohta nähtiin tunnin pelin jälkeen, kun Hakan Aaro Hällfors sai pallonkamppailutilanteessa Peimari-kapteeni Aki Varjosen kyynärpään kasvoihinsa keskiympyrässä ja joutui kentän sivuun paikattavaksi.

Peimari käytti miesylivoiman hyväkseen ja kaksikko Rähmönen–Tsopgni rakensi vasemmalta laidalta hyökkäyksen ja keskityksen päätteeksi Jonatanilla oli helppo työ viimeistellä maalin edustalta Leo Murron ja Fredrik Kuokkasen välistä 1–2-lukemat, kun pelikello näytti 62 minuuttia.

Kotijoukkue Haka lähti vimmatusti hakemaan tasoitusta, Peimarin tyytyessä pitkiin palloihin. Lopulta reilu vartti ennen loppua Hakalle tulikin oiva tilaisuus tasoitukseen, kun Ermal Brahimi vapautti Asdrenin nokikkain Peimarin maalivahti Benton kanssa; Ennen yhteentörmäystä ensimmäisenä palloon ehtinyt Asdren puski pallon yli myöhässä tilanteesta olleen maalivahdin, mutta Tsopgni siivosi pallon maaliviivalta saksipotkulla ja ottelun tuominnut Samuli Stenman ei nähnyt yhteentörmäyksessä virhettä.

Ottelun loppuhetkillä Peimari iski vielä vastahyökkäyksestä 1–3-lukemat, kun Rähmönen pääsi laitamaan pallon maalinedustalta oikeaan yläkulmaan. Tasainen kamppailu päättyi myös näihin lukemiin.

“Onni ei ollut meidän puolella”

Ottelun jälkeen PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic harmitteli muutamaa epäonnistumista pelinavauksessa.

– Peimari rankaisi meitä muutamaan otteeseen meidän epäonnistuneesta pelinavaamisesta. Saimme paljon paikkoja ja pelasimme hyvin, mutta onni ei tällä kertaa ollut meidän puolella.

Omiensa suorituksista Obradovic nosti esiin erityisesti Hällforssin ja Kuokkasen suorituksen, sekä kiitteli Brahimin ja Omar Farhanin pelaamista.

Voitto nosti Peimarin sarjassa 4:nneksi, Haka putosi sarjassa 8:nneksi. Haka jatkaa pelejään jo huomenna keskiviikkona kivikovan sarjakärjen, FC Inter 2:n vieraana ja Peimari kohtaa seuraavaksi sunnuntaina TPS akatemian.

“PaiHa onnistui tekemään pelaamisestamme todella hankalaa”

Paimio
Jan Sundman

Peimari Unitedin leirissä paikallispelin voiton merkitystä korosti se, että tappiolla tai tasapelipisteellä ero sarjakärki FC Inter 2:een olisi venähtänyt jo 8–9 pisteeseen. Nyt joukkue on edelleen kuuden pisteen päässä kärjestä sijalla neljä, ja mahdollisuudet kärkisijoihin ovat edelleen vahvasti omissa käsissä, kun runsas neljännes sarjasta on takana.

Ottelu PaiHaa vastaan oli juuri niin hankala kuin joukkueessa ennakkoon osattiin odottaa.

– Aivan kuten oletimme, PaiHa onnistui tekemään pelaamisestamme todella hankalaa. He hyödynsivät tehokkaasti virheet, jotka teimme, Peimarin päävalmentaja Marco Santos kehaisi.

Toisella puoliajalla Peimari sai pienten muutosten myötä paremmin otteen pelistä.

– Näkisin, että ratkaiseva muutos oli ottaa Egzon Ibrahimi keskikentän keskustaan ja siirtää Sami Rähmönen laitaan. Siten saimme enemmän vaihtoehtoja pelata ja balanssia keskikentälle, mitä kaipasimme ensimmäisellä puoliajalla. Varsinkin Rähmösen nousut ja laadukkaat ratkaisut hyökkäyspäässä olivat tärkeässä roolissa.

Palaako viime kauden tehoduo yhteen?

Neljä maalia alkukauden peleissä Peimarille tehnyt Pedro Diniz on ollut pelikiellossa suoran punakortin myötä kahdesta viimeisimmästä ottelusta. Häntä on näissä peleissä tuurannut yhden maalin PaiHaa vastaan tehnyt ja viime kaudella Peimarin riveissä kuusi maalia tehnyt brasilialaispelaaja Jonathan .

Sitä Santos ei kuitenkaan lupaa, että viime syksyn tehokärkipari Diniz-Jonathan olisi jatkossa automaattisesti yhdessä myös tämän kauden peleissä.

– Jonathan on yksi hyvä lisä joukkueeseen, joita kieltämättä tarvitsemme taistelussa sarjan kärkisijoista. Voimme pelata joko kahdella tai yhdellä kärkipelaajalla, joten varmasti vaihtuvuutta nähdään kauden aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän