Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko ei sulkenut Verkanappuloiden päiväkoteja Paimiossa

0
Arkistokuva hoitolapsista.

Yksityisen sosiaalipalvelualan tänään aamulla alkanut lakko näkyy vain hieman Paimiossa. Lakko koskee kahta yksityisen päiväkotiketju Verkanappuloiden päiväkotia eli Nappulakaaren ja Nappulamäen päiväkoteja, joissa tänään ja huomenna toimitaan supistetuin aukioloajoin. Molemmat yksiköt ovat kuitenkin avoinna.

Kun normaalisti olemme avoinna  klo 6.30- 17, niin nyt olemme nämä päivät avoinna kello 7.15 -16.30, kertoo päiväkotien johtaja Sini Ranta-Aho.

Verkanappuloiden toimitusjohtaja Sirkku Suominen vastaa puhelimeen Salosta, jossa hän on itsekin poikkeuksellisesti valvomassa päiväkodissa ulkoilevia lapsia. Hän toteaa, että yleisesti vanhemmat povat reagoineet lakonuhkaan järjestämällä hoidon itse, joten lapsia on jäänyt niin paljon pois hoidosta, että  hoidettävien määrä eri yksiköissä on selvästi normaalia pienempi ja henkilökuntaa on avoinna olevissa yksiköissä paikalla riittävästi.

Kaarinassa lakko koskee mm. Pilke-päiväkotien yksikköjä.

Varsinaissuomalaisiin vanhusten palveluasumisen yksiköihin lakonuhka kohdistuu vasta 1.–3. kesäkuuta. Lakko ei ainakaan ensimmäisessä vaiheessa uhkaa tuolloin paikallisia yksiköitä.

Valtakunnansovittelijan toimiston mukaan osapuolten neuvotteluja jatketaan tänäänkin.