Inkilän kohtalo puhuttaa– omistajat vaikenevat

0

PAIMIO

Paimion keskustassa Vistantien varressa olevan vanhan puutalon tulevaisuus puhuttaa. Inkilän-nimellä tunnettu kiinteistö nousi toukokuussa keskusteluun nasevissa olleen kommentin perusteella. Kuntsari selvitti, että kiinteistön yksityisille omistajille on lähetetty kaupungin siistimiskehotus, jonka takaraja umpeutui keväällä huhtikuun lopussa.

Asiasta tehdyssä uutisessa (KL 23.5.) kerrottiin, että Vistan osayleiskaavassa sekä Inkilän takana olevalle kansanopistolle että Inkilälle on SR 21- merkintä. Ne muodostavat arvokkaan kokonaisuuden, koska Inkilä on ilmeisesti ollut opiston asuntola.

Asemakaavassa Inkilä kuuluu yhteen laajaan YO-tonttiin, jolla sijaitsevat myös kansanopisto ja Vistan koulun ns. Alatalo. Asemakaavassa Inkilän rakennusta ei ole suojeltu.

Inkilä on kahden yksityishenkilön omistuksessa. Toimitus sai yhteyden molempiin, mutta kumpikaan ei ollut halukas asiaa juuri kommentoimaan. Vesa Heiskanen kiisti sellaisesta edes tietävänsä.

– Mulle tämä on ihan uutinen. Missä tämä on noussut esiin? Täytyy selvitellä.

Myöskään kiinteistön toinen omistaja Ari-Pekka Koutu ei halunnut asiaa kommentoida. Sen hän kuitenkin paljasti, että kiinteistön osalta on käyty kaupungin kanssa jotain keskustelua.

– En halua kommentoida, koska asia ei ole yksin minun käsissäni, hän totesi viitaten toiseen omistajaan.

Näyttää todennäköiseltä, että kiinteistön kunto nousee uudelleen ympäristölautakuntaan. Kaupunki voi harkita hallintopakkomenettelyä, eli rapistuneen ja jopa vaarallisessa kunnossa olevan rakennuksen osalta on mahdollista hakea ratkaisua vaikka uhkasakon nojalla.