Mansikoiden pääsato on kypsynyt ja kerääjiä odotetaan seudun mansikkamaille

0
Kati Suomisen mukaan Saaren marjatilalla kerätään parhaillaan mansikkasesongin pääsatoa.

Paimio

Mansikkakesä käy juuri Paimiossa kuumimmillaan, kun pääsatoa poimitaan pelloilta par’aikaa. Saaren marjatilalla Kati Suominen odottaa, koska ihmiset hoksaavat, että marjoja kannattaisi alkaa säilömään jo nyt. Mansikoiden kypsymisellä on valtakunnallisia eroja. Suomi on pitkä maa, eikä suurien määrien kypsyminen tapahdu minään vuonna tiettynä päivänä. Paikallisilla tiloilla kerätään myyntiin juuri suurimpia massoja, mitä tältä kesältä voi odottaa.

– Mansikkaa kerätään joka päivä tonneittain ja sato on kypsynyt erinomaisesti.

Saaren marjatilalla on pistänyt merkille, etteivät ihmiset ole huomanneet mansikoiden pääsadon olevan poimintakypsää. Suomisen mukaan tähän on vaikuttanut markkinointi, mikä on hänen mielestään Lounais-Suomessa epäonnistunut. Työtilanne on kuitenkin marjatilalla hyvä, eikä pulaa poimijoista ole tänä kesänä ollut.

Turha murehtia etukäteen

Saaren marjatilalla odotetaan tänä vuonna tavallinen määrä satoa, jonka kypsymistä on vauhdittanut viimeisten viikkojen lämmin hellejakso. Kastelua on joutunut tekemään joka päivä, mutta tulevista sääennusteista Suominen ei osaa olla huolissaan.

– Mielestäni tulevia sääennusteita on turha murehtia etukäteen, kun emme me voi niihin itse vaikuttaa. Sillä mennään, mitä tulee ja olosuhteiden mukaan toimitaan.