Näyttely tuo esille Tuorlan naisia kautta historian

0
Näyttely on esillä vanhassa viljamakasiinissa.

PIIKKIÖ

Tuorlan majatalon pihapiirissä sijaitsevassa vanhassa viljamakasiinissa on avautunut Tuorlan naisia -niminen näyttely, joka nimensä mukaisesti esittelee Tuorlassa asuneita ja vaikuttaneita naisia kautta historian tekstein ja kuvin.

Varhaisimpana heistä esitellään 1700-luvun lopulla Tuorlassa elänyt Ulrika Fredrika Bremer, joka nai Turun rikkaimman miehen Jakob Bremerin ja osti hänen kanssaan Tuorlan tilan. Miehensä kuoleman jälkeen Ulrika Fredrika Bremeristä tuli itsestään aikansa merkittävimpiä liikkeenharjoittajia.

Toisena merkittävänä naisena esiin on nostettu edellisen lapsenlapsi, 1800-luvulla elänyt Fredrika Bremer, kansainvälisesti tunnettu kirjailija ja naisasialiikkeen edustaja, joka toimi esikuvana muun muassa Minna Canthille.

Merkittävien tilalla asuneiden naisten lisäksi näyttely esittelee 1900-luvun Tuorlassa olleiden eri koulujen toimintaa ja niissä opettajina ja opiskelijoina toimineita naisia.

Maksuton näyttely on avoinna päivittäin kello 11–16 elokuun alkupuolelle saakka.