Paimion tuloväylälle vaihdetaan ledit

0
Paimion liikennevaloristeyksestä lähtevän Paimiontien varren lamput vaihtuvat ledeiksi.

PAIMIO Varsinais-Suomen ELY-keskus uusii tievalaistuksia Paimiossa Iso-Iivarintiellä ja Kaaritiellä sekä Paimiontiellä aina keskustasta 110-tielle asti. Vanhat tievalaisimet vaihdetaan ledvalaisimiin. Työt alkavat näinä päivinä ja päättyvät lokakuussa.

Valaistuksella parannetaan teiden liikenneturvallisuutta ja lisätään energiatehokkuutta. Ledivalaisimet kuluttavat esiohjelmoidulla himmennyksellä noin 50 % vähemmän energia kuin nykyiset suurpainenatrium-valaisimet.

Uusia valoja on tulossa yhteensä noin 10 kilometrin matkalle.

Liikennehaitat pyritään minimoimaan. Liikkuvan työmaan kohdalla nopeusrajoitusta lasketaan. Liikkuva työ rajoittaa osittain kohteissa toisen ajokaistan käyttöä. Työt pyritään tekemään ruuhka-aikojen ulkopuolella ja osittain yöaikaan. Kevyttä liikennettä työ ei haittaa.

Urakoitsijana Paimiossa toimii EVH-Elektrotekniikka Oy.