Tanssikoulu AM dance ylsi jälleen hyville sijoituksille

0
AM Dancen muodostelmajoukkueen edustus kuvattuna Helsingissä.

Paimio

Finnish Dance Organization järjesti Helsingin Tanssin talolla Performing Arts -tanssikilpailun, jossa paimiolaisten nuorten edustus pärjäsi mallikkaasti. Kilpailu oli kovatasoinen, sillä siitä kolme parasta joukkuetta lähetettiin kohti MM-kilpailuja. Muun muassa muodostelma osuudessa Olga Liikkanen, Kiia Vesalainen ja Matilda Lindholm sijoittuivat seitsemästätoista joukkueesta seitsemänsiksi. Miltei viiden parhaan joukkoon yltäneet tanssikaverukset ovat ylpeitä suorituksestaan. Koreografian heille oli suunnitellut Viktoria Radin.

Toimiva ryhmädynamiikka–Taso on kilpailussa todella kova ja yleensä menestyneimpien joukkueiden joukosta löytyy vain isojen kaupunkien kasvatteja. Me nousemme pienenä tanssistudiona eduksemme.

Tytöt ovat tehneet kovasti töitä vuoden ajan ja se onkin menestymisen salaisuus. Täytyy treenata, että koreografiat, liikkeet ja rytmit pysyvät hallinnassa. Se on kuitenkin kolmikolle elämäntapa, sillä 13-vuotiaat kaverukset ovat kukin harrastaneet tanssia jo 10 vuotta. Eli miltei koko elämänsä ajan. Lisäksi kolmikko kehuu heidän kisoihin harjoittelemaansa koreografiaa, sillä se oli muita erottuvampi.

Menestyksen taustalla on myös toimiva ryhmädynamiikka. On tärkeää, että kommunikaatio ja ajatukset kohtaavat.

– Kyllä meistä on tullut aika läheisiä keskenämme. Sen näkee varmasti muutkin, että olemme tanssineet pitkään yhdessä.

Pienen kaupungin ylpeysTanssikoulun perustaja Annika Mutila on ylpeä kasvateistaan. Hän kertoo, että kauan sitten aloitettu työ tanssin parissa alkaa kantamaan hyvien sijoitusten perusteella hedelmää. Hänen mukaansa erityisesti kisatapahtumissa korostuu pikkukaupungin yhteisöllisyys ja hän kokee sen olevansa tanssijoiden suuri etu estradilla niin Suomessa kuin maailmalla.

– Ei ole väliä kuka kisaa tapahtumassa, mutta jos se on joku meidän tanssistudioltamme kaikki kannustavat ja rohkaisevat toisiaan. Jokaisen ryhmän, duon ja yksilön menestyminen on meidän yhteinen ilo.

Kevään kilpailut alkavat olemaan pikkuhiljaa takanapäin ja on aika siirtää katseet kohti kesätaukoa. Olga, Kiia ja Matilda aikovat osallistua joillekin kesätunneille ja Kia aikoo suunnata AM Dancen Juniors pienryhmän kanssa Kuopio Tanssi ja Soi -festivaalille esiintymään. Muuten tytöt aikovat nauttia lomailusta ja jäädä odottamaan syksyn tulevia koitoksia.