Grillikisa kiihtyi Sauvossa!

0
Kiireapulainen Ulpu Kivelä ja grillinpitäjä Antti Kankaisto eivät olleet moksiskaan kun toimittaja piipahti kyselemässä mikä meininki.

SAUVO

– Hiljaisiakin hetkiä on, mutta hienosti meidät on otettu vastaan, sanoo Antti Kankaisto .

Sauvon ja Paimion ikuinen ristiveto siitä, mikä on milloinkin parempaa tai komeampaa, on ainakin grillien suhteen kääntynyt laskentatavasta riippuen Sauvolle voitolliseksi. Sauvossa on kaksi grilliä, vanha tuttu Sauvon grilli ja nyt uusi Timperin grilli-kahvila Timperintiellä. Paimiossa on “vain” Heimon grilli.

Grilliruokaa kyllä toki saa muualtakin, mutta paikat ovat vähän erilaisia, ja usein niissä on tarjolla monenmoista muutakin, tyypillisesti esimerkiksi pitsaa.

Timperin grilli avautui Timperintielle juhannusviikolla. Bisneksen taustalla on Rajapuodin yrittäjä Janne Rinne , joka soitti Kankaistolle ja sanoi, että kalusto olisi, alatko pyörittää jos löytyy paikka?

– Siitä se lähti. Juhannusviikolla avattiin ja tässä ollaan kolmatta viikkoa anopin kanssa hommissa, hymyilee Kankaisto kun hänet yhyttää grillin palveluluukulta.

Eli hän ja anoppinsa Ulpu Kivelä palvelevat asiakkaita grilliruuan merkeissä. Puoliso Piia Tamminen on koulutukseltaan leipuri-kondiittori ja pitää huolen siitä, että kaffen kanssa on tarjolla myös makeaa.

Vieressä on toinen vaunu, jossa ruuat tai kahvit voi nauttia “sateelta suojassa” ja ulkosalla katoksessa voi tehdä hankintoja Rajapuodin tuoretuotteista.

Asiakkaat ovat tyytyväisiä ja kehuneet, että maistuu ja annokset on hyvän kokoisia, kerrotaan tiskiltä

Suosikit Kankaisto tietää kertoa heti.

–Makkaraperunat, höyrylihis ja höyrymakkarat. Perniön Lihan paistimakkaroista myös tykätään.

Timperintien grilli avattiin siis juhannusviikolla ja avoinna se on nimenomaan nyt kesän ajan ja päiväsaikaan. Jos asiakkaita riittää, niin grilli toimii jonnekin elokuun puoleen väliin.

– Tämä on tällainen kesäajan homma. Ilmoistakin vähän riippuu, naurahtaa Kankaisto, joka on aiemmalta ammatiltaan poliisi ja ehti eläkkeelle päästyään tehdä hommia välillä myös autoliikkeiden kuljettajana ajellen eri puolilla maata.