Kirjanpitäjät ovat taloushallinnon osaajia- yrittäjä Christina Muurinen on nauttinut työstään jo neljä vuosikymmentä.

0
Christina Muurinen avasi yksin yrityksensä 20 vuotta sitten, mutta nyt hän työllistää jo viittä työntekjiää, josta pitkäaikaisin on ollut talossa 17 vuotta.

Paimio

Tilitoimisto Yrityspalvelu Muurinen Oy:lle tuli tänä vuonna täyteen yritystaivalta kaksikymmentä vuotta. Vahvasti Paimion katukuvaan kuulunut, Vistalla sijaitseva tilitoimisto perustettiin vuonna 2003 ja Christina Muurinen toimii edelleen yrityksen ohjaksissa. Aika on kulunut Muurisen mukaan nopeasti ja 20 vuotta tuntuu merkittävältä ajalta.

– Taakse päin ajateltuna aika on mennyt hurjan nopeasti, vaikka tulevaisuutta pohtiessa se tuntuu pitkältä ajanjaksolta.

Merkkivuotta on juhlittu jo henkilöstön kesken ja syksyllä malja nostetaan asiakkaiden kanssa.

Hyvän toiminnan takaa osaava henkilökunta


Muurinen uurasti alkuvuosina tilitoimistossa yksin. Puolen vuoden jälkeen perustamisesta palkattiin ensimmäinen työntekijä. Tällä hetkellä toimistossa työskentelee täyspäiväisesti viisi työntekijää, joista pitkäaikaisin heistä on ollut talossa jo 17 vuotta. Tästä Muurinen tuntee ylpeyttä ja kehuu olevansa onnellisessa asemassa, kun hän saa työskennellä koulutettujen, pitkäaikaisten sekä luotettavien työntekijöiden kanssa.

– Olen pyrkinyt aina kannustamaan kouluttautumaan, sillä muuttuvassa maailmassa on hyvä pysyä ajan hermoilla.

Muurinen tietää, mistä puhuu, sillä hän on tehnyt taloushallinnon parissa töitä jo yhteensä neljä vuosikymmentä. Paljon on muuttunut, eikä kirjanpitäjän työtä voi luonnehtia enää samanlaiseksi, mitä se oli 80-luvulla.

Yrityksen perustaminen oli sattumuksien summa


Christina Muurinen muistelee tilitoimiston perustamisen alkutaipaleita ja toteaa, että oman yrityksen pystyttäminen oli monien sattumien summa. Muurista kiehtoi ajatus kokeilla siipiään yrittäjänä ja niin päätös syntyi yhdessä yössä. Yrittäjänä ei ole aina ollut helppoa, mutta vaikeatkin ajat ovat opettaneet ja koulineet Muurisesta yhä itsevarmemman tekijän.

– Päivääkään en ole katunut päätöstäni, vaikka helppoa tämä ei aina ole ollut.

Muurisen mukaan vuodet menevät nopeasti, kun saa tehdä työtä, mikä on mielekästä. Silloin ei aina edes tajua olevansa töissä.

– Ammatin suola on koko ajan muuttuvat asiat, mikään ei pysy vuodesta toiseen samanlaisena. Palkinto ja kiitos seisovat edessä, kun asiat selviävät ja vaikeatkin tilanteet hoituvat.

Oli selvää, että tilitoimisto nousee Paimioon


Vaikka Lounais-Suomesta löytyy isompia paikkakuntia, jossa riittää kontakteja oli Muuriselle selvää, että hän tahtoo perustaa yrityksensä juuri Paimioon. Se oli luonnollinen valinta, kun asuinpaikka sijaitsi Sauvossa ja lapset olivat pieniä. Hän pitää tärkeänä, että pienemmissäkin kaupungeissa riittää yritystoimintoja, sillä se pitää eri asuinalueet elinvoimaisina.

Siitä on myös paljon hyötyä, että tilitoimisto sijaitsee pienemmällä paikkakunnalla. Pienemmät piirit takaavat pitkäaikaisia ja sitoutuneita asiakaskumppanuuksia, joista monia voi kutsua nykyään jo ystäviksi.

– Olen iloinen, kun eri asiakkuudet ovat kestäneet jo useita vuosia ja monista on tullut minulle jo todella tuttuja.

Tulevaisuuteen katsellessa Christina Muurinen näkee vielä monta työntäyteistä vuotta edessä. Suunnitelmia on, jos jonkinlaisia. Laajentaminen käy johtajan mielessä sekä erilaiset muutokset ovat jo ajatushautumossa. Selvää on myös, että loputtomiin Muurinen ei voi itse toimia tilitoimiston puikoissa, mutta sitä ei pidä vielä miettiä.

– Olen aina pitänyt työstäni ja jatkan niin pitkään, kuin jaksan ja intoa riittää. Takana on hienot 20 vuotta ja toivon, että tilitoimistolla on edessään seuraaviakin hienoja vuosikymmeniä.