Kolumni: Keveitä kesätuulia kulttuurin parissa

0

Kulttuuripitäjä Sauvon heinäkuu on varsinainen runsauden sarvi. Ohjelmalliset kesätorit heinäkuun perjantai-illoissa tarjoavat jokaiselle jotakin, kesän makuja ja kivoja kohtaamisia koko perheelle. Kesäteatterissa Nummisuutarit valtaavat lavan ja valloittavat yleisön. Esilämmittelynä voit poiketa tutustumassa kotiseutumuseon kesän teemanäyttelyyn ”Niin muuttuu maailma Eskoseni”. Korkea- tasoiset taidenäyttelyt ovat sauvolaisen kesän valttikortteja. Kannattaakin poiketa Sauvon Käsien näyttelyyn Karunan Meijerissä Rantolassa, Galleria Kettuun Salmensuussa ja Sauvon kirjaston Graniittisaliin. Kemiönsaaren musiikkijuhlien konsertti ”Eurooppalaisia tunnelmia” Karunan kirkossa ke 12.7. klo 19 on myös kokemisen arvoinen.

Sauvon kunnan verkkosivuille www.sauvo.fi/matkailu-ja-vapaa-aika/tapahtumat/ on koottu tiedossa olevia tapahtumia ja tilaisuuksia. Ja Sauvon Yrittäjien tapahtumakalenterissa osoitteessa https://www.sauvopalvelee.fi/tapahtumat/ on hyvät vinkit kesämenoon.

Kirjasto on koko kesän auki tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 13–18 ja torstaisin sekä perjantaisin klo 9–15. Vaskin aineistokuljetukset toimivat normaalisti. Nyt on mahdollista saada varauksen noutoilmoituksesta toinen muistutus ja ominaisuuden voi ottaa käyttöön verkkokirjastossa kirjautumalla omiin tietoihin. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja siihen liitetyn pin-koodin. Mikäli olet unohtanut oman pin-koodisi, niin sen voit myös uusia verkkokirjastossa tai käymällä kirjastossa.

Kirjasto- ja kulttuuripalvelujen kesä huipentuu Sauvon Elopäiviin lauantaina 29.7.2023. Elopäivien runko noudattelee perinteistä kaavaa ja ohjelma koostuu toritapahtumasta, kirjaston taidenäyttelystä sekä Vahtisten kulttuurimäen ohjelmasta. Lopullinen ohjelma julkaistaan lähiaikoina, sillä tätä kirjoittaessani olen vielä vuosilomalla.

Elopäivien jatkoja vietetään elokuun puolella peräti kahden konsertin voimin. Musikaalia ja jazzahtavaa menoa on tarjolla Vinter B&B:n pihapiirissä perjantaina 4.8.2023 klo 19 mezzosopraano Ann-Marie Heinon ja Svenska Teaternin kapellimestari, pianisti Kristian Nymanin tarjoilemana. Matias Sandberg trion jazz-konsertti Vinter B&B:n pihapiirissä on torstaina 10.8.2023 klo 19. Molemmat konsertit ovat maksuttomia ja viimevuotiseen tapaan yleisön toivotaan tuovan omat tuolit mukanaan. Sadesäällä konsertit järjestetään kirjaston tiloissa.

Päivi Inkinen

Kirjoittaja on Sauvon kirjastonjohtaja ja Sauvon Elopäivien tapahtumakoordinaattori.