Kuntsarin katugallup: Ostoskorien sisällöt syynissä

0
Sanna Lastama on huolissaan pienituloisten puolesta, kun hinnat ovat nousseet ruokakaupoissa.

Paimio, Sauvo

Kysymykset:

1. Mitä mieltä olet ruokien hintojen noususta?

2. Oletko huomannut joidenkin tiettyjen tuotteiden hintojen nousun?

3. Onko nousseet hinnat vaikuttaneet ostokäyttäytymiseesi?

Sanna Lastama, Sauvo

1. Eihän se hyvälle tunnu. Tulen kyllä toimeen, vaikka hinnat ovat nousseet. Erityisesti olen huolissani pienituloisista, jotka kärsivät tilanteesta varmasti eniten.

2. En tee sen koommin tuote- tai hintavertailuja, mutta olen kyllä huomannut, että kuitin loppusumma on nykyään suurempi kuin ennen.

3. Ei ole vaikuttanut ainaan vielä. Sitten voi olla eri tilanne, jos hinnat jatkavat yhä nousuaan.

Nella Mustalammi, Paimio

1. Muutettuani kumppanini kanssa yhteen ruokaa on täytynyt ostaa enemmän, joten nyt olen todella kiinnittänyt ruokien hintoihin huomiota. Rahaa menee enemmän ja ennen yksi muovipussillinen ruokaa maksoi paljon vähemmän.

2. Lihatuotteiden hintojen nousun olen kyllä huomannut. Tarkastellessani kilohintoja monesti kaksi pienempää pakettia voi saada halvemmalla, kuin yhden ison. Ennen se meni toisin päin.

3. Ennen en katsonut hintoja niin tarkasti, mutta nykyään joudun niin tekemään. Olen ollut ennen merkkikriittinen, mutta nyt olen luopunut tällaisesta ajattelusta ja teen ostoksia enemmän hinta kuin tuotemerkki tai laatu edellä.

Saana Kerkola, Helsinki

1. Kyllähän se ketuttaa, mutta hinnat ovat nousseet ymmärrettävistä syistä. En ymmärrä, miksi ihmiset valittavat hintojen noususta. Entisenä maanviljelijän tyttärenä ymmärrän, että tuottajien täytyy saada nousseiden tuotantokustannuksien jälkeenkin itselleen oma siivunsa.

2. Ainakin broilerin lihan hinnat ovat nousseet. Talvella kotimaiset vihannekset olivat myös kalliita.

3. Ei ole vaikuttanut. Ostan edelleen kotimaista ruokaa ja siitä en aio luopua jatkossakaan. Haluan tukea kotimaisen ruoan tuotantoa.