LTU:n Pamela Rantalan hurja kehitys palkittiin – kisaa nuorten olympiafestivaaleilla Sloveniassa

0
Littoisten Työväen Urheilijoiden Pamela Rantala on parantanut kiekkoennätystään vuodessa yli kymmenellä metrillä. Kuva: Aleksi Rantala

Littoisten Työväen Urheilijoita edustava kiekonheittäjä Pamela Rantala kilpailee Euroopan nuorten kesäolympiafestivaaleilla Slovenian Mariborissa keskiviikkona 26. heinäkuuta.

17-vuotias Rantala liidätti kesäkuussa yksikiloisen kiekon ennätyslukemiinsa 47.76 metriä. Hän on oman ikäluokkansa kärkinimi tämän vuoden kiekkotilastossa hieman alle metrin erolla Turun Urheiluliiton Carmen Wellingiin (46.79).

Rantala on parantanut ennätystään huomattavasti viime vuodesta. Tuolloin samanpainoinen väline lensi parhaimmillaan 36.72 metriä, ja hän sijoittui kauden päätteeksi 16-vuotiaiden vuositilaston viidenneksi.

Ensimmäisen SM-mitalinsa Rantala saavutti helmikuussa, kun hän voitti 17-vuotiaiden naisten kiekonheiton hallimestaruuden. LTU-lupauksen kiekko lensi tuolloin ensimmäistä kertaa yli 40 metriin (42.61).

17-vuotiaat naiset viskovat samanpainoista kiekkoa kuin yleisen sarjan heittäjät. Rantala on tämänvuotisessa naisten kiekon Suomen tilastossa kymmenentenä, joten hänellä olisi oikeus osallistua myös Lahden Kalevan kisoihin. Nuo karkelot jäävät kuitenkin välistä Slovenian-reissun vuoksi.

Euroopan nuorten kesäolympiafestivaalit järjestetään joka toinen vuosi. Tänä vuonna mukana on noin 3 600 urheilijaa ja taustahenkilöä 48 Euroopan maasta. Suomen joukkueessa mittelee 66 urheilijaa, ja festivaalien lajikatraaseen kuuluu yleisurheilun lisäksi esimerkiksi telinevoimistelu, uinti, lentopallo, tennis ja maantie- sekä maastopyöräily.