Paimion kirkkojen katot saivat tuoretta tervaa – Saman käsittelyn koki myös Sauvon kirkon tapuli

0
Paimion kirkon paanukattoa tervattiin maanantaina, ja Petteri Hirvonen nappasi kuvan. Hän kertoo, että alkoi tulla omalle pihalle Pussitielle hyvä tervan tuoksu niin päätti käydä katsomassa onko katon tervaus käynnissä ja olihan se.

Paimio, Sauvo

Paimiossa ja Sauvossa tuoksui menneellä viikolla terva, kun kirkkojen ja tapulien katot kokivat pintojenkäsittelyn ja uusi tervapinta siveltiin kattoihin. Tervauksen hoiti Uudenkaarlepyyn Paanukatto ja työtä teki kolme miestä. Miehet kuljetettiin nosturilla kattojen korkeuksiin ja valjaiden varassa he tervasivat katot uuteen uskoon.

Paanukatosta kerrotaan, etteivät katot olleet huonossa kunnossa, mutta huoltotervaus olisi hyvä tehdä noin viiden vuoden välein. Tällöin varmistetaan, että katto kestää tulevien vuosien sääolosuhteet yhä paremmin.

Nyt katot ovat tervauksesta valmiit. Kaikkien kolmen rakennuksen kattojen tervaukseen kului yhteensä noin 1100 litraa tervaa. Paimion kirkon kattoon noin 700 litraa, sekä Paimion että Sauvon kirkkojen tapulien kattoihin noin 200 litraa ja Pyhän Jaakobin kirkon kattoon Paimiossa noin 200 litraa.