Sudet raatelivat useita lampaita Paimiossa – “Sudet kuuluvat luontoon, mutta metsiin, ei näin lähelle”

0
Kuvan susi ikuistettiin Salossa kesäkuussa. Kuva: SSS-arkisto/Anni Hietanen

Sudet raatelivat useita lampaita Paimiossa Meltolan kartanon mailla keskiviikon ja torstain ( ajankohta korjattu ti 11.7. klo 9.26) välisenä yönä. Osa lampaista jouduttiin lopettamaan hyökkäyksen jälkeen.

Todennäköinen syyllinen on susi tai oikeammin sudet, vaikka toki ilveksiäkin alueella on.

Asiasta Kunnallislehdelle kertoneen Tiina Alastalon mukaan hyökkäyksessä konkretisoitui se huoli, jota alueella on kannettu jo usean vuoden ajan. Susia Paimionlahden pohjukan tienoilla on nähty tavan takaa ja moni on niitä pelännyt, koska sudet eivät tunnu juurikaan välttelevän edes ihmisiä.

– Keväällä olin yhteydessä riistanhoitoyhdistykseen ja totesin, että kahdet jäljet selvästi täällä kulkevat. Jörgen Hermansson arveli, että on sitten ehkä pariskunta, ja ne saavat todennäköisesti pentuja. Nyt tulee mieleen, että pentujako nyt opetetaan metsästämään, sanoo Alastalo, joka kantaa huolta erityisesti seudun lasten turvallisuudesta.

– Omatkin lapsenlapset ovat kipaisseet metsän läpi uimaan, ja olen sanonut, että sisälläkö lapset pitäisi pitää. Tai seisoa koko ajan vahtimassa?

– Sudet kuuluvat luontoon, mutta metsiin, ei näin lähelle, hän huolehtii.