” Töitä pitää tehdä, että pärjää ”Sauvossa on parin viikon päästä jännä huutokauppa ja Palsanmäetkin paikalla!

0
Hirvaskankaalla Keski-Suomessa kuvataan kuudennettatoista kautta Huutokauppakeisari -ohjelmaa. TV:stä tutut kasvot saapuvat heinäkuussa Sauvoon pitämään huutokauppaa.

Sauvo

TV-kasvona ja huutokauppameklarina tunnettu Aki Palsanmäki ehtii istahtamaan kesän kiireiltään hetkeksi ja rupatella suven kuulumisia.

– Minulla on kaiken kaikkiaan noin neljä minuuttia aikaa keskustella ja sitten täytyy lähteä jatkamaan hommia, huutokauppakeisarina tunnettu Aki naurahtaa.

Hirvaskankaalla kuvataan juuri kuudennettatoista kautta Huutokauppakeisari -ohjelmaa ja samaan aikaan Palsanmäet tekevät huutokauppakeikkoja ja matkustavat ympäri Suomen maata. Oman huutokaupan pyörittämistä unohtamatta. Aki ei kuitenkaan valita, vaikka kalenteri näyttää täydeltä kesäkuukausina vaan iloitsee, kun hommaa riittää ja vertaa elämää väistyviin koronavuosiin.

– Töitä pitää tehdä silloin, kun niitä on tarjolla ja vain siten tässä elämässä pärjää. Kyllä oli muutama vuosi sitten kurjaa, kun korona vei kaikki keikat ja työt nenän edestä. Joten en aio valittaa, kun olemme palanneet takaisin normaaliin aikaan.

Palsanmäki tykkää työstään, jolloin sen tekeminen ei tunnu raskaalta eikä vapaa-ajan perään tule haikailtua. Erityisesti hän tykkää tavata uusia ihmisiä sekä nähdä meklausreissuilla uusia paikkoja. Aki povaa myös hyvien unien nimeen. Jos yöllä ei lepää ja nuku, ei jaksa paiskia 12-13 tuntisia päiviä.

– Vaikka teemme pitkiä päiviä ja lisäksi kuvaamme TV-ohjelmaa, minua ei ärsytä herätä aamulla töihin. Minä pidän tämän hetkisestä menosta, vaikka ajoittain onkin kiire.

Tietää, mikä menee kaupaksi ja mikä ei


Aki Palsanmäellä on monien vuosien kokemus meklaroinnista ja hän pyörittää vaimonsa Helin kanssa omaa huutokauppaa Keski-Suomessa Hirvaskankaalla. Kokemuksen myötä hän on oppinut tunnistamaan jo kaukaa, minkälaiset tavarat tuottavat ja mitkä eivät.

– Ethän sinäkään ostaisi kulunutta ja kissan raapimaa kangassohvaa. Kyllä ihmisille täytyy sanoa suoraan, kun he tarjoavat esineitään kaupaksi, että ei tule onnistumaan.

Joskus myyntityössä tulee vastaan yllätyksiä ja jokin tavara voi mennä paremmin kaupaksi, mitä aiemmin oli ajateltu. Huutokauppakeisari painottaa, että on mukavampaa meklata hyviä ja kunnossa olevia esineitä.

Sauvoon

heinäkuussa


Aki ja Heli Palsanmäki saapuvat Sauvoon heinäkuun lopussa huutokauppa -tapahtumaan, johon ihmiset saavat tuoda meklattavaa tavaraa. Aki kertoo laatineen tarkan listan, mitä kannattaa tuoda myyntiin ja mitä ei.

Aki ja Heli matkustavat koko kesän ympäri Suomen erilaisissa tapahtumissa ja tekevät keikkaa huutokaupan parissa. Kysyttäessä Aki alkaa pohtimaan, vaikuttaako tapahtumien kävijämääriin se, että juuri hän on meklaamassa tavaroita.

–Kyllä minä luulen, että läsnäolollani saattaa olla jotan merkitystä. Ainakin siihen, miten paljon huutokauppa -tapahtumaan tulee ihmisiä ja millaista tavaraa siellä myydään, TV:stä tunnettu meklari tokaisee.

Sauvo

Hanna Kammi-Rahnasto

Sauvon Peimari-Areenalla järjestetään huutokauppa, jossa toimii meklarina TV:stä tunnettu Aki Palsanmäki . Huutokauppa pidetään 22.7. ja tavaran näyttötunti alkaa klo 11:00. Varsinainen huutokauppa käydään keskipäivällä klo 12. Huutokaupassa tavaran tuoja saa 70% huudon hinnasta ja osa tuotoista menee Sauvon ja Paimion juniorijalkapallon toiminnan hyväksi. Tavaraa vastaanotetaan samalla viikolla Peimari-Areenalla keskiviikkona, torstaina ja perjantaina klo 16-18, mutta ei enää huutokauppapäivänä.

Aki Palsanmäki on koonnut tarkan listan, millaista tavaraa kannattaa tuoda huutokauppaan myyntiin.

Tuo nämä:

– Työkoneet

– Työkalut

– Antiikki

– Sisustustavarat

– Arabian eläinfiguurit

– Maitokannut

– Kultaesineet

– Veneet

– Perämoottorit

– Traktorit jne.

Meklari huomauttaa, että myyntiin ei saa tuoda arjen käyttöhuonekaluja, sillä vain antiikki ja arvohuonekalut menevät kaupaksi.