Yksi musiikkijuhlien konsertti tulevana keskiviikkona Karunan kirkossa

0
Viulisti Sonja Korkeala esiintyy Karunan kirkon konsertissa ja on musiikkijuhlien toinen taiteellinen johtaja.

SAUVO Karunan kirkko on tänäkin kesänä yksi Kemiönsaaren musiikkijuhlien konserttipaikoista. Eurooppalaisia tunnelmia pitää sisällään konsertti, joka huipentuu yhteen kvartettokirjallisuuden upeimpaan teokseen, Brahmsin 2. jousikvartettoon. Ohjelmassa kuullaan niin kestosuosikkeja kuin yllätyksiäkin. Solistien lisäksi konsertissa esiintyy Jyväskylä Sinfonia Wind Quintet.

Konsertti on iltakonsertti 12.7. ja Karunan kirkko löytyy Sauvon Karunasta, osoitteesta Karunan kirkkotie 66.

Kemiönsaaren 25-vuotisjuhlavuoden musiikkijuhla on jälleen viikon mittainen 13-15 konsertin kesätapahtuma ajalla 10.7.-17.7. Alueensa ainoalla klassisen musiikin kamarimusiikkifestivaalilla on näinä vuosina kuultu peräti 33 kantaesitystä, joista suurin osa on ollut musiikkijuhlien omia tilausteoksia.

Kesälle 2023 ovat taiteelliset johtajat, viulistit Katinka Korkeala ja Sonja Korkeala suunnitelleet kaikenkaikkiaan mielenkiintoisen kattauksen musiikkia eri aikakausilta. Avajaiskonsertin ohjelmassa Kemiön kirkossa kuullaan 11.7. Wagnerin ja Mozartin klassikoita Jyväskylä Sinfonian esittämänä. Konsertin johtaa nousujohteista uraa tekevä kapellimestari Kaapo Ijas ja solistina laulaa sopraanotähti Helena Juntunen.

Myös muiden musiikkijuhlien konserttien taiteilijat edustavat ehdotonta eliittiä, kuten pianisti Alfredo Perl, viulisti Anna-Liisa Bezrodny, alttoviulisti Roland Glassl, sellisti Jan-Erik Gustafsson sekä Jyväskylä Sinfonia Wind Quintet. Yksi festivaalin erikoisuuksista on, että se järjestetään kulttuurihistoriallisesti merkittävissä paikoissa laajalla alueella Kemiönsaarta sekä todellakin naapuripitäjissä Sauvossa ja Salossa.

musikfestspel@kimf.fi

FAKTA


Tänä vuonna Kemiönsaaren Musiikkijuhlat juhlii 25. toimintavuottaan. Tapahtuma sai alkunsa 1990 lopulla, kun pianisti Martti Rautio ja viulisti Katinka Korkeala ihastuivat alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön ja alkoivat suunnitella alueen ainutlaatuisiin kartanoihin ja kirkkoihin sopivaa ohjelmaa.

Vuonna 1999 aloittanut festivaali on nykyisin viikon mittainen. Tapahtumapaikkoina ovat mm. Sandön ja Söderlångvikin kartanot, Kemiön, Västanfjärdin ja Karunan kirkot, Taalintehtaan tori sekä Salon taidemuseo Veturitalli.

Viime vuosina suosittuja ovat olleet myös lounas- ja illalliskonsertit höystettynä hyvällä ruualla. Illalliskonsertin menusta vastaa kansainvälisestikin arvostettu villiyrttikokki Sami Tallberg Söderlångvikissa.