Paimiosta lähdetään eniten Turkuun opiskelemaan

0

Paimio/ Hanna Kammi-Rahnasto
Sadat tuhannet suomalaiset hakevat vuosittain korkeakouluihin ja paimiolaisia heidän joukkoonsa mahtui tänä vuonna vajaat 300. 276:sta hakijasta 114 valittiin opiskelemaan ja 96 heistä otti paikan vastaan.

Vajaasta sadasta paimiolaisesta korkeakouluopiskelijasta melkein kaikki suuntaavat opiskelemaan lähimpään suurkaupunkiin, Turkuun. Sinne hakijoita oli yliopistoon 87 ja ammattikorkeakouluun 144. Heistä valittiin yhteensä 63 oppilasta. Korkeakoulupaikan otti vastaan Turun yliopistosta 15 ja ammattikorkeasta 39. Kaikki eivät siis ottaneet paikkaa vastaan tänä syksynä tai valitsivat toisen opiskelupaikan.
Luvuista näkyy selvästi, että paimiolaisista hakijoista suurin osa suuntautuu opiskelemaan lähiseudulle eikä se ole ihme, sillä Turku on hyvien kulkuyhteyksien päässä ja siellä on laaja opiskelutarjonta.
Turun jälkeen toiseksi eniten paimiolaisia lähtee opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun Poriin. Niistä ensisijaisia hakuja oli yhteensä 6, joista kaikki tulivat valituiksi ja ottivat opiskelupaikan vastaan.
Suomen suosituimpiin opiskelukaupunkeihin kuuluvat suuret paikkakunnat. Turun lisäksi kärkipäässä ovat Tampere ja Helsinki. Paimiostakin riitti hakijoita molempiin kaupunkeihin. 30 hakijaa haki niin Tampereen ammattikorkeakouluun kuin yliopistoon. Kumpaankin opinahjoon valittiin alle kuusi paimiolaista.
Helsingin yliopistoon ja Aalto-Yliopistoon haettiin Paimiosta viidenkymmenen ihmisen voimin. Hakumäärään nähden vain viidennes tuli valituksi, sillä siellä opintonsa aloittaa alle kymmenen paimiolaista.