Jokipolku suljettiin Paimiossa: uusi sortumavaara

0
Kuva jokipolun alkupäästä kohti aiempaa sortumapaikkaa. Sortumavaaran vuoksi alueelle ei saa mennä kulkemaan lainkaan.

PAIMIO Paimionjoen itärannalla kulkeva parin kilometrin mittainen Oinilan jokipolku on suljettu turvallisuussyistä. Muutama sata metriä lähtöpaikalta yläjuoksun suuntaan on havaittu erittäin selkeä penkan syöpyminen lähellä jokipolun reittiä. Paikka on lähellä sitä kohtaa, josta jokipenger vyöryi reilu vuosi sitten jokeen ja lähellä polun lähtöpaikkaa osoitteessa Sähköyhtiöntie 4.

Havaittu ongelmakohta sekä reitin lähtöpaikat on myös muovinauhoilla eristetty ja koko reitti toistaiseksi suljettu.

Edellisen sortuman geoteknisessä raportissa todettiin, että Paimionjoen jokipenkereen stabiliteetti on jo luonnontilaisenakin heikko. Joen vedenpinnan tason suuret vaihtelut altistavat joenpenkkoja syöpymisille, joten on mahdollista, että reittilinjausta on muutettava.

Oinilan jokipolkua ylläpitää Paimionjoki-yhdistys. Reitin sulusta päättivät yhdistys ja kaupunki yhdessä.