Kaarinan laboratorion jonotusten pitäisi kohta hellittää

0
Laboratoriohoitaja valmistelee näytteitä analyysia varten (arkistokuva).

KAARINA, PAIMIO, SAUVO

Kaarinan terveysaseman laboratorion ruuhkaisuuden pitäisi helpottaa elokuun kuluessa, kun se saadaan varausjärjestelmienkin osalta mukaan Tyks Laboratorioiden ketjuun. Näytteenoton ruuhkaisuutta on tuskailtu Kaarinassa nyt kesälläkin muun muassa sosiaalisen median kanavilla.

Kaarinan laboratorion siirto osaksi Tyks Laboratorioita etenee lähiviikkoina tietojärjestelmien osalta viimeiseen vaiheeseen. Elokuun puolen välin jälkeen ajanvaraus toimii Varhan yhteisen Vihta-ajanvarausjärjestelmän kautta, eli samaan tapaan kuin esimerkiksi Paimiossa.

Ylihoitaja Maiju Manelius kertoo, että Vihta-järjestelmän kautta kaarinalaiset ja kaikki muutkin voivat varata ajan näytteenottoon paitsi Kaarinan terveyskeskuksen laboratorioon myös mihin tahansa Tyks Laboratorion toimipaikkaan. Jos omassa terveyskeskuksessa aikoja ei ole, voi ajanvarausjärjestelmästä katsoa siis itselleen lähimmän sopivan laboratorion vaikka työpaikan läheltä.

Kaarinassa Vihta-verkkoajanvaraus alkaa palvella 14.8. alkaen. Vielä 11.8. asti laboratorioon voi varata ajan Kaarinan oman puhelinajanvarauksen (02 588 2253) tai sähköisen asioinnin kautta.

– Pääasiallinen asiointitapa laboratorioihin on ajanvarauksella, mutta jatkossakin näytteenotto toimii myös vuoronumerolla, Manelius tarkentaa.

Elokuun kuluessa Kaarinan terveyskeskukseen tulevat myös uudet itseilmoittautumisautomaatit. Vuoronumerolla jonottaen näytteenotto toimii tiistaisin ja torstaisin klo 8-10.

Laboratorionäytteitä ei voi enää viedä Piikkiön tai Littoisten terveysasemille, vaan kaikki kotona otetut näyttetty on toimitettava pääterveysaseman laboratorioon.

Päällikkö vaihtuu


Kaarinan, Paimion ja Sauvon muodostaman sotekeskusalueen aluepäällikkö vaihtuu syksyn kuluessa. Antti Sandén on irtisanoutunut kesällä ja hänen sijaisenaan sote-aluepäällikkönä toimii oman tehtävänsä ohella ylihoitaja Sini Heino näillä näkymin lokakuun loppuun asti. Tehtävä julistettaneen avoimeen hakuun elo-syyskuun aikana.

Sini Heinon mukaan Paimion ja Sauvon alueella kesäaika on terveyspalvelujen osalta sujunut ehkä jopa yllättävänkin rauhallisesti ja Kaarinassakin kohtalaisesti. Paimiolaisittain positiivista on ollut, että täällä ja Sauvossa kaikki vakanssit ovat täynnä ja sijaisuuksiinkin löytyi tekijät.

– Positiivista oli sekin, että nyt Kaarinassa vapaana olleeseen hoitajavakanssiin oli 18 hakijaa. Lääkäritilanne on siellä ollut haastavampi, mutta sekin on selkiintymässä, toteaa Heino.