Kaupan myynneissä kovat kasvuluvut

0
Kauppakuva arkistosta.

TALOUS Sekä Turun Osuuskauppa että K-ryhmä raportoivat myynnin vahvoja kasvulukuja. TOK:n myynti kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla kaikilla toimialoilla liikennekauppaa lukuun ottamatta. Kasvuprosentti toimialat yhteenlaskien oli lähes kymmenen prosenttia ollen lähes 390 miljoonaa euroa.

K-ryhmän mynnin kasvu oli 5,4 prosentin luokkaa ja alkuvuoden myynti 531,2 miljoonaa euroa. Kaikki Keskon toimialat kasvattivat myyntiään.

TOK:n päivittäistavarakauppaa edustava marketkauppa oli yli 13 prosentin kasvuluvuissa edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Ruoan verkkokaupan myynti on kasvanut yli 30 prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa kasvo jopa yli +20,4% ja matkailu- ja ravitsemiskauppa 23,9%.

Liikenne- ja polttonestekaupassa myynti jäi edellisvuoteen verrattuna reilut 15 prosenttia. Myynti oli 48,2 miljoonaa euroa (edv. 56,9 M€). Myynnin laskua selittää ABC Tammisillan sulkeminen viime vuoden lopulla sekä polttonesteiden edellistä vuotta alhaisemmat hinnat.

K-ryhmässä päivittäistavarakaupan myynti oli Varsinais-Suomessa 353,6 miljoonaa euroa ja se kasvoi 3,5 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kasvoi 1,5 % ja myynti oli 124,7 miljoonaa euroa. Tulos on hyvä ottaen huomioon sen, että rakentaminen on yleisesti hiljentynyt.

Auto- ja vapaa-ajankaupan arvo oli 52,9 miljoonaa euroa ja se kasvoi 33,4 %. Myynnin kasvussa näkyy autojen parantunut saatavuus ja lyhentyneet toimitusajat.