Kehätielle uutta pintaa Kirismäen ja Tuulissuon välillä – “Nyt rakennetaan tierakenteen ylin päällystekerros, joka kestää hyvin kulutusta”

0
aihekuva

Piikkiö, Kaarina

Turun kehätiellä tehdään päällystystöitä 30.8–29.9.2023 osuudella Tuulissuo–Kirismäki. Työn aikana kehätiellä on käytössä vain yksi kaista suuntaansa.

Kehätielle tehdään tierakenteen viimeinen, ylin päällystekerros. Tätä ennen tien urat korjataan uraremix-menetelmällä.

– Kehätien Tuulissuon ja Kirismäen välinen osuus on ollut auki liikenteelle kaksi vuotta. Nyt rakennetaan tierakenteen ylin päällystekerros, joka kestää hyvin kulutusta. Vaiheistamalla päällystystyöt saadaan päällysteen elinkaarta pidennettyä, Väyläviraston projektipäällikkö Juha Sillanpää kertoo tiedotteessa.

Työt tehdään päiväaikaan, ja urakan edetessä kehätiellä on käytössä vain yksi kaista suuntaansa. Työn yhteydessä Pukkilan eritasoliittymän ramppeja joudutaan sulkemaan yksi kerrallaan. Ramppi on suljettuna arviolta 1–4 tunnin ajan.

Kiertotie on Tuulissuon tai Kirismäen eritasoliittymän kautta. Päällystystyön jälkeen alueella on 80 km/h nopeusrajoitus siihen asti, kunnes ajoratamerkinnät tehdään syyskuun aikana.