Koulujen ruokajakelut jatkuvat

0
Päivän tai lähipäivien kouluruokailusta yli jääneitä ruokia jaetaan noutajien omiin astioihin.

Koulujen ylijäämäruokajakelut jatkuvat kouluvuoden alkaessa. Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset jakavat koulujen ylijäämäruokaa Kaarinassa ja Sauvossa. Ruokajakeluja toteutetaan niin monella eri koululla, että tarkat aloituspäivät ja kellonajat vaihtelevat.

Ruokajakeluun tulee ottaa omat astiat mukaan. Astioita voi olla useampia siltä varalta, että ruokaa on useampaa lajia. Astioiksi kannattaa valita tarpeeksi tiiviit astiat keittoja ja kastikkeita ajatellen.

Ruokajakelua organisoi useimmilla paikkakunnilla joukko vapaaehtoisia. SPR Varsinais-Suomen piirin ruoka-avun työntekijä Miika Norro sanoo, että uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Ruokajakelu on helppo mutta merkityksellinen tehtävä. Vuoroja voi tehdä oman ehtimisen mukaan.

– Jaettavan ruuan määrä vaihtelee päivittäin, ja välillä ruokaa ei välttämättä jää lainkaan jaettavaksi. Kaarinassa ruokaa jaetaan kaikkina koulupäivinä ja yleensä kohta koululaisten ruokailun jälkeen ainakin Hovirinnan ja Kotimäen kouluissa, lukiolla, Ristikallion päiväkodissa ja Piikkiön yhtenäiskoulussa. Sauvossa jakelu alkaa 11.8. ja jako on aina tiistaisin ja perjantaisin kello 13.