Kriivarissa koulutyö alkoi paviljongiksi nimetyissä väistötiloissa

0
Opettaja Annika Laine otti vastaan oppilaita paviljonkiin syksyn ensimmäisenä koulupäivänä.

Paimio

Kriivarin koulun edustalle on pystytetty parakit, jotta kouluun saadaan lisää opetustilaa. Tänä vuonna uusia oppilaita saapui ennätysmäärä ja Kriivarissa on tätä nykyä kaksi ykkösluokkaa, a ja b. Näin on myös koulun vanhimpien oppilaiden kohdalla, sillä kutosluokkalaisiakin on kahden luokallisen verran. Kriivarin koulun rehtorin Sari Välimaan mukaan lisätila tuli tarpeeseen.

Koululla aloitetaan laajennus- ja saneeraustyöt, joten parakkien on tarkoitus toimia väistötiloina useamman vuoden. Koulussa tilat on nimetty paviljongiksi.

– Kun Turussa laajennettiin koulua siellä kutsuttiin väistötiloja paviljongeiksi ja ajattelimme ottaa saman ilmaisun käyttöön. Parakki kuulostaa turhan kolkolta.

Paviljonki sijaitsee heti Kriivarin koulun edustalla. Se on sijainniltaan rehtorin mukaan loistava, sillä tuleva rakennustyömaa sijoittuu toiseen päähän pihamaata.

– Uskon, että oppilaillamme tulee olemaan oikein hyvät oltavat. Työmaakin jää kuitenkin niin etäälle, etteivät äänet pääse häiritsemään opetusta.

Oppilaat ovat odottaneet

 

paviljonkia

Paviljongissa alkoi opetus heti ensimmäisenä koulupäivänä. Seinänaapureiksi pääsivät kakkos- ja kolmosluokkalaiset. Opettajat Kaisa Hänninen ja Annika Laine kertovat, että lapset suhtautuivat uusiin tiloihin innokkaasti ja odottaen.

– Kävimme keväällä jo paljon keskusteluja oppilaiden kanssa. Asia on esitetty heille enemmän mahdollisuutena kuin rajoitteena.

Tilat yllättivät koollaan ja valoisuudellaan. Ikkuinoista tulvii auringon valoa ja väistötilojen luokissa on hyvin neliöitä järjestää pulpetteja.

– Voisi jopa todeta, että tilat tuntuvat suuremmilta kuin normaalissa luokassa, naurahtaa kolmannen luokan opettaja Annika Laine.

Vaikka alkuun opettajat myöntävät kauhistelleensa tulevaa muutosta, ovat he yhtä mieltä siitä, että järjestely tuo uusia mahdollisuuksia.

– Olemme suunnitelleet luokkien välistä yhteistyötäkin, olisi mukavaa pitää joitain oppitunteja yhdessä.

Rakentamaan

 

kesällä 2024?

Kriivarin koulun laajennuksen ja peruskorjauksen suunnittelu etenee sivistysjohtaja Jyrki Lumiaisen mukaan niin, että nyt on meneillään luonnossuunnitteluvaihe ja kustannuslaskenta. Näistä edetään syksyllä talousarviokäsittelyyn, eli päätös saneerauksesta ja laajennuksesta tehdään Paimion kaupunginvaltuustossa tulevana syksynä. Käytännössä hankkeelle on toki näytetty vihreää valoa jo aiemmin, mistä nyt käyttöönotetut väliaikaiset opetustilat osaltaan kertovat.

– Tarkempia piirustuksia valmistellaan syksyn ja talven aikana niin, että loppuvuodesta voisi hakea rakennuslupaa ja rakennusurakka voisi edetä alkuvuoden aikana kilpailutukseen.

Tavoite olisi päästä rakennustöihin viimeistään kesästä 2024 alkaen.

Jos määrärahat hyväksytään investointiohjelmassa vuodelle 2024, koulua lähdetään laajentamaan uudisosalla viimeistään kesällä 2024, ja jatkoksi peruskorjataan Kriivarin nykyinen koulurakennus niin, että koulu laajentuu kokonaisuutena kaksisarjaiseksi kokonaisuudeksi.

Laajennusta ja peruskorjausta suunnitellaan kaupungin teknisellä osastolla yhtenä kokonaisuutena.