Loppuviikko täynnä tapahtumia Paimiossa

0
Viime viikonlopulla Paimiossa oli väriä ja tapahtumia Jokipuistossa ja tulevana viikonloppuna siellä syttyvät muinaistulet.

Paimion muotiviikko kokoaa kiertotalouden, muodin ja tekstiilialan ammattilaiset ja ajankohtaiset ilmiöt yhteen. Laaja kolmepäiväinen tapahtuma on suunnattu niin yrityksille, sisäänostajille kuin tavallisille kuluttajille. Ohjelmassa on kädentaitopajoja, muotinäytöksiä, myyjäiset ja luentoja kestävästä pukeutumisesta ekologisesta elämäntavasta kiinnostuneille kuluttajille sekä tekstiilialan ammattilaisille.

Viikonlopun aikana päästään siis tutustumaan kierrätysmuotiin, kirkastamaan omaa tyyliä, oppimaan muodin ympäristövaikutuksista sekä kasvattamaan omia taitoja vaatteiden huoltamisessa, tuunaamisessa ja korjaamisessa. Uutta ja erilaista, hiukan jännittävääkin on luvassa, kuten vaikka sunnuntaina ompelujamit ravintola Poimarissa.

– Paimion poistotekstiililaitos on tuonut Paimion näkyväksi valtakunnallisesti ja nyt on hienoa lisätä pöhinää, kun Paimion muotiviikko tuo kiertotaloutta näkyväksi kokonaisuutena, kertoo Paimion kaupungin kiertotalouden hankekoordinaattori Johanna Liipola.

– Elokuun viimeinen viikonloppu on paimiolainen esimerkki siitä, mitä saadaan erikseen ja yhdessä aikaan. Tapahtumat tukevat toisiaan ja tuovat elämää Paimioon, kommentoi Paimion elinkeinojohtaja Jani Penttilä . Hän sanoo, että yhdessä tekemistä pitää edistää myös tulevaisuudessa.

Tori keskustassa


Lauantaina kello 10- 17 järjestetään Vistan markkinat. Keskustan piha-alueille tulee yli 60 myyntikojua ja esiintymislava on täynnä ohjelmaa. Markkinahumu valtaa Osuuspankin, Lähitapiolan ja Biostaran pysäköintialueet.

Esiintymislavalla Osuuspankin piha-alueella on musiikkia, improteatteria, tanssiesityksiä. Rauno Berg viihdyttää saksofonin kera markkinyleisöä. Paimion seurakunta tarjoaa kello 13 BioStarassa elokuvanäytöksen ja kirkossa alkaa kello 17 kirkkokonsertti, joka kantaa nimeä Elokuun ilta.

Sieltä voikin sitten sulavasti siirtyä Jokipuistoon, jossa klo 19.30 alkaen vietetään elokuun viimeisen lauantain iltaa eli Muinaistulien iltaa. Tapahtuman teemana on suomalaisen luonnon kauneus. Pääpuhujaksi saapuu avaruustähtitieteen professori emeritus Esko Valtaoja . Ohjelmassa on mm musiikkia, tanssia, sanataidetta ja kaarnaveneiden lasku Paimionjokeen. Lopuksi sytytetään kokko.

Tämän tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Aikuisten olohuone ry.

Ponipäivä Liviassa


Ammattiopisto Livian pihapiirissä Kalevalla järjestettävä Ponit Paimiossa -tapahtuma on niinikään käynnissä lauantaina kello 11-15. Päivä on täynnä poniaiheista ohjelmaa kaiken ikäisille. Areenalla esitellään hevosharrastuksen eri lajeja ja poneihin pääsee tekemään lähempää tuttavuutta Ratsastajainliiton pisteellä. Pienimmille on tarjolla talutusratsastusta ja suomenhevosen kärryille pääsee vaikka koko perhe. Keppiheppailijat voivat osallistua estekisoihin tai match showhun. Kierrätysteemaisessa tuunauspajassa keppihepoille loihditaan uudet ilmeet ja askartelupajassa koristellaan hevosenkenkiä.

Tämäkin tapahtuma ohjelmineen on maksuton ja paikalle pääsee, paitsi omilla kulkuvälineillä myös ilmaisella bussikuljetuksella Paimion keskustasta. Tapahtuma on osa Ratsastajainliiton Tunne Poni -hanketta, joka on saanut Leader-tukea Varsin Hyvä ry:ltä.

Sunnuntaina on Varsinais-Suomen museopäivä, jolloin Paimiossa voi tutustua maksutta peräti neljään eri museokohteeseen. Esimerkiksi käsityömuseo Miilassa on silloin lapsille suunnattu kierrätysmateriaalityöpaja, jossa lapset pääsevät tekemään pitsikruunuja ja supersankarimaskeja.