Mikko Häkkilä siirtyy Paimiosta Kaarinan liikuntapäälliköksi

0
Häkkilä kuvattuna vuonna 2017. Kuva: PKL-arkisto/Ina Virtanen

Kaarinan kaupungin uudeksi liikuntapäälliköksi on valittu Paimion kaupungilla tällä hetkellä liikuntasuunnittelijana työskentelevä Mikko Häkkilä. Nimitys sai sinettinsä Kaarinan teknisen lautakunnan tiistaisessa kokouksessa, jossa lautakunnan jäsenistö asettui tukemaan Häkkilän valintaa yksimielisesti.

Virka avautui haettavaksi, kun Kaarinan nykyinen liikuntapäällikkö Tapio Svärd ilmoitti irtisanoutuvansa tehtävästään eläköitymisen vuoksi. Kaarinan kaupungin toiveena on, että Häkkilä voisi aloittaa tehtävässään määräaikaisella sopimuksella jo ennen vuodenvaihdetta, jolloin Svärd jää eläkkeelle.

Häkkilä on työskennellyt Paimiossa vuodesta 2017 lähtien. Sitä ennen hän toimi Kaarinan uimahallissa vesiliikunnan ohjaajana liki kymmenen vuoden ajan.

46 hakijaa, 24 alaista

Kaarina kutsui kuusi hakijaa haastatteluun. Kaikkiaan kaupunki sai 46 hakemusta liikuntapäällikön virkaan.

Viisihenkinen valintatyöryhmä piti pätevimpänä hakijana Mikko Häkkilää. Valinta perustui kokonaisarviointiin, jossa otettiin huomioon Häkkilän koulutus, työkokemus ja haastattelu.

Teknisen lautakunnan päätöksessä todetaan, että ”Mikko Häkkilä osoitti haastattelussa laajaa liikunta-alan ammatillista osaamista sekä kokonaisvaltaista soveltuvuutta haettuun virkaan”. Häkkilä on koulutukseltaan liikunnanohjaaja (YAMK).

Kaarinan liikuntapäällikön suorassa alaisuudessa toimii 24 henkilöä: liikuntapaikkojen ja uimahallin henkilökunta sekä kaupungin liikunnansuunnittelijat. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.