Missä Pride-lippu saa Paimiossa liehua?

0

PAIMIO

Paimion kaupunginhallitus käsitteli keskiviikkona vihreiden varavaltuutettu Aleksi Hermosen jättämää vihreiden, vasemmistoliiton ja SDP:n valtuustoryhmien yhteistä valtuustoaloitetta koskien Paimion kaupungin osallistumista Pride -kulkueen järjestelyihin elokuussa.

Aloitteeseen sisältyi toive, että Paimion kaupungilta saataisiin apua tapahtuman tiedottamiseen ja liputuksen järjestämiseen.

Kulkueen järjestää Paimio-Pride -työryhmä. Kulkue lähtee huomenna lauantaina 19.8.2023 Tillintuvalta ja päättyy Jokipuistoon. Aloitteen mukaan matkan varrella haluttaisiin nostaa Pride-lippu salkoon ”esimerkiksi kaupungintalon eteen”.

Aloitteessa korostettiin, että kyseessä on ihmisoikeuksien juhla, jossa on tarkoitus muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta.

Tuominen halusi rajoittaa enemmän


Kaupunginhallituksen kokouksessa käydyn keskustelun alkajaisiksi todettiin käytäntönä olevan, että ”kaupungintalolla liputetaan vain valtiollisilla lipuilla”.

Keskustelun kuluessa perussuomalaisten Annica Tuominen esitti, että kaupunginhallitus päättäisi, että kaupungin kaikissa muissakin kiinteistöissä liputetaan vain valtiollisilla lipuilla. Tuomisen esitystä ei kannatettu.

Kaupunginjohtaja Jari Jussinmäen esitys kaupunginhallitukselle oli alunperin, että hallitus merkitsee aloitteeseen annetun vastauksen – koskien muun muassa Paimion kirjaston Pride-tapahtumia ajalla 16-19.8.2023 – tiedoksi ja toteaa samalla aloitteen loppuun käsitellyksi.

Kaupunginjohtaja muutti kuitenkin ehdotuksensa seuraavanlaisen muotoon:

”Kaupunginhallitus antaa luvan liputtaa Tillintuvan lipputangossa, ja jos kulkueessa on Pride -lippu omassa tangossaan, sen saa pystyttää Jokipuistossa heidän kojunsa yhteyteen.”

Muutettuun esitykseen sisältyi myös, että kaupunginhallitus toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi.

Annica Tuomisen (ps.) ehdotus raukesi kokouksessa kannattamattomana. Kaupunginjohtajan kokouksessa muutettu ehdotus hyväksyttiin.

Tuominen jätti eriävän mielipiteen.

Paimion kirjasto vahvasti mukana


Paimion kaupunki on osallistunut ja osallistuu Pride-tapahtuman järjestelyihin, muun muassa siten, että 15.8. kirjastossa oli aiheeseen liittyvä luento ”Seksuaalivähemmistot viikinkiajalla” ja että 16.8. järjestettiin Pride-tapahtuman avajaistapahtuma ja keskustelutilaisuus Paimion kirjastossa.

Lisäksi aikavälillä 16.8.-13.9. kaupungintalon näyttelyparvella on teemaan liittyvä Eino Nurmiston Rehellinen nautiskelija – taidenäyttely.

Pride-viikon tapahtumista on tiedotettu kaupungin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.