Paikallispeli sytyttää mollivoittoisesti pelanneet joukkueet – ”Tiedämme, että PaiHa tarvitsee tästäkin ottelusta kipeästi pisteitä”

0
Jalkapallon paikallispelit ovat houkutelleet tavallisesti useita satoja katsojia katsomoihin niin Sauvossa kuin Paimiossa. Nähtäväksi jää, miten paljon väkeä lehtereille saapuu tulevana lauantaina, kun Peimari ja PaiHa kohtaavat Sauvon Hakkispaanalla.

Sauvo, Paimio

JALKAPALLO Miesten Kolmosessa pelaavat Peimari United ja Paimion Haka kohtaavat tulevana lauantaina jälleen paikallisottelun merkeissä. Sauvon Hakkispaanalla pelattava kamppailu saattaa jäädä joukkueiden viimeiseksi paikallispeliksi vähään aikaan, ellei PaiHa onnistu loppukauden kuuden kierroksen aikana voittamaan useampaa ottelua ja kipuamaan sarjassa viimeiseltä sijalta vähintään kaksi pykälää ylemmäs.

Vaikka urakka tuntuu vähintäänkin haastavalta ottaen huomioon, että PaiHa on hävinnyt viimeiset 11 otteluaan, uskoo joukkueen kapteeni Fredrik Kuokkanen silti omiensa mahdollisuuksiin.

– Omalta osalta peli jää siviilikiireiden takia väliin, mutta olemme me historian aikana näyttäneet useasti, että paikallispelissä altavastaajankin asemasta tulosta on tullut. Ei Peimari missään nimessä helpolla lauantaina pääse, Kuokkanen uskoo.

Hänen sanoilleen on myös katetta, sillä vaikka Peimari on viime suosina menestynyt sarjassa PaiHaa paremmin, on juurikin paikallispeleissä pistetili tasattu melko usein. Kaikkiaan joukkueet ovat historian aikana kohdanneet toisensa sarjapeleissä nyt kahdeksan kertaa, ja kolmesti pisteet on tasattu. Viidesti voiton on napannut Peimari.

Kevään kohtaamisessa Peimari nappasi pisteet vieraskentältä mukaansa 1–3-lukemin.

Hankala syyskierros


Vaikka PaiHan syyskierros on ollut toistaiseksi mollivoittoinen, ei naapuriseura Peimarissakaan ole juuri ollut aihetta hymyyn. 22 pistettä ensimmäisistä 11 ottelustaan kerännyt joukkue on kaapinut syyskauden viidestä ottelustaan vain neljä lisäpistettä. Siten sarjasijoituskin on vaihtunut neljännestä kuudenteen, eikä suurempaa panosta loppukauden peleillä enää ole. Matkaa sekä nousijan että putoajan paikalle on jo reilusti toistakymmentä pistettä.

Siitä huolimatta paikallispeli on aina paikallispeli.

– Tiedämme, että PaiHa tarvitsee tästäkin ottelusta kipeästi pisteitä. Meidän tavoitteemme on silti vain pelata mahdollisimman hyvin ja voittaa, kuten jokaisessa ottelussa. Yleisön näkökulmasta nähtävää riittää taas varmasti, kuten aina paikallispeleissä. Ei sieltä kumpikaan joukkue pisteiden kanssa helposti kotiin lähde, Peimarin päävalmentaja Marco Santos uumoilee.

Pelaajapula vaivaa


Sekä PaiHa että Peimari ovat kamppaileet läpi kauden ohuen pelaajaringin kanssa, mutta viime kierroksilla PaiHan tilannetta on hieman helpottanut kokeneiden Miikka Länsimiehen ja Lauri Kinnusen paluut vihreään paitaan.

– Kyllä kokemuksesta on ollut meille apua, ja paikallispelissä sen arvo nousee varmasti vielä tärkeämmäksi, Kuokkanen miettii.

Peimari ei enää loppukautta silmällä pitäen kasvata pelaajamääräänsä, mutta ensi kautta varten suunnitelmissa on jo ringin leventäminen.

– On meillä ollut tälläkin kaudella yli 20 pelaajaa edustusjoukkueen ringissä, mutta erinäisten syiden takia määrä kokoonpanoissa on pudonnut turhan pieneksi. Se on yksi asia, mikä täytyy ottaa huomioon ensi kautta silmällä pitäen, Santos sanoo.

Jalkapallon miesten Kolmosta Peimari United–Paimion Haka Sauvon Hakkispaanalla lauantaina 2.9. kello 16 alkaen.