Salvelan kartanon myyntiä jatketaan – lähtöhinta nyt 400 000 euroa

0
Salvelan kartano

Salvelan kartanon myynti jatkuu. Piikkiön entinen kunnantalo laitetaan taas myyntiin, mutta tarjousperusteisesti niin että pohjahinta on 400 000 euroa. Kaupan on Salvelan päärakennus ja määräala sen ympärillä.
Kaarinan kesän jälkeen ensimmäistä kertaa kokoontuneessa kaupunginhallituksessa Salvelan myyntipäätös oli taas hienoinen kiistakapula. Hallituksen perussuomalaisten jäsenten mielestä kohteen pohjahinnan olisi pitänyt olla vain 200 000 euroa. Muutosesityksen teki Hans Huttunen ja häntä tuki Markku Agge. He jäivät äänestyksessä vähemmistöön äänin 11–2.
Kaupanteolle on siis asetettu alin hinta ja sen lisäksi kaupunginhallitus edellyttää tälläkin kertaa, että mahdollinen ostaja esittää hallitukselle suunnitelman alueen jatkokäyttösuunnitelmaksi. Myynnissä on siis nyt vain kartano ja sen piha-aluetta, mutta ostaja voi neuvotella myös lisäalueen ostamisesta.
Salvelan kartano on ollut paitsi alkujaan kartano myös entinen kunnanvirasto, kirjasto ja yksityinen päiväkoti. Vuodesta 2018 lähtien rakennus on ollut tyhjillään ja sen myynti on ollut tuskaisaa. Jo vuonna 2016 kartano oli myynnissä lähtöhintaan 950 000 euroa, sitten hintapyyntö tippui 710 000 euroon ja viimeksi huutokaupat.com-sivustolla tehty kaupanteko päättyi hintaan 470 470 euroa, mutta kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen jättää kaupat viime keväänä tekemättä.